reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do wagi

u mnie 6 kg mniej, nawet może 6100g :-)

Menu wczorajsze i dzisiejsze prawie takie samo więc:

śniadanie: pół makreli wędzonej + 1 kromka pieczywa pelnoziarnistego + rzodkiewki
przekąska: rzodkiewki + 2 plastry wędliny + kawa ze śmietanką ;-)
obiad: zupa jarzynoa na kurczaku (kalafior, brokuły, fasolka) - ugotowałamteż sobie kika żołądków kurczakowych i zjadlam ale nie wiem czy można - mam już dosyć piersi z kurczaka
przekąska II: wczoraj 10 migdałów. dziś - kawa ze słodzikiem i mlekiem
kolacja: wczoraj: wędlina + pomidor, dziś - jajaecznica z 2 jajek z cebulą i fasolką szparagową :-)

reklama
u mnie prawie -8kg:)

Dzisiaj:
sniadanie - 2 kromeczki pp z serkiem topionym light, wedlina i pomidorem
przekaska - kefir
obiad - losos z brokulami
przekaska - jablko
kolacja - leczo + 1 kromeczka pp

Kolejny dzień diety, 6,5 mniej na wadze i dziś trochę pogrzeszyłam ale miałam taki jakiś dziś dzień, że chciało mi się nawet słodyczy....

Śniadanie: pół makreli wędzonej + 1 kromka pp + rzodkiewki
przekąska I: 3 mini kabanoski peperonii + pomidor + rzodkiewki
obiad: 2 jajka sadzone + szpinak z czosnkiem i śmiataną
przekąska II: szklanka kefiru 0% + 10 migdałów
kolacja: 2 plastry wędliny drobiowej + 3 mini kabanoski + kawałek sera twarogowego 0% + pół pomidora

a teraz moje grzeszki: 3 łyżeczki ciasta tortowego i chyba ze 30 paluszków solonych:sorry::sorry::sorry::sorry:

pytani do znawczyń diety SB ( Misialina, Trasia) - wiem, że można ryby ale czy można wędzone???

U mnie waga przedciążowa zbliża się WIELKIMI KROKAMI :-)

MENU WCZORAJ:
śniadanie: jajecznica z dwóch jajek + 1 kromka pp + rzodkiewki
przekąska: jabłko
obiad: gotowana pierś z kurczaka + brokuły, kalafior, brukselka i fasolka szparagowa z patelni
przekąska II: szklanka kefiru 0% + 10 migdałów
kolacja: 3 plastry wędliny + pomidor z ogórkiem

MENU DZIŚ:
śniadanie: jajecznica z dwóch jajek z cebula, papryką i plasterkiem wędliny + rzodkiewki i 1 kromka pp
przekąska: szklanka kefiru 0%
obiad: gotowana papryka faszerowna mięsem mielonym z kurczaka + szłatka z pomidora, cebuli z octem
przekąska II: 12 migdałów + szklanka kefiru 0%
kolacja: 3 plastrki wędliny +ogórek świeży + rzodkiewki i zjadłam kaalek pasztetu ze śliwką....ale był pyszny...szok!

edytuję menu :-)

Ostatnia edycja:
Doris Tobie najbardziej kibicuję, dziewczyny nie obraźcie się, ale jakoś siebie do Doris porównuję, tylko mi ciężko ze słodyczy zrezygnować a Doris z czego innego:tak: Więc tym bardziej podziwiam i gratuluję!
A trasia już się nie odchudza hehe;-)

reklama
Tak czytam o tej Waszej diecie i się zastanawiam, czy też nie zacząć. Efekty jak u Was widać są duże, tylko boję się, że nie wytrzymam bez owoców i pieczywa... A zaraz zaczyna się sezon truskawkowy...

Do góry