reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do wagi

reklama
Menu wczoraj (waga stoi)
śniadanie: jajecznica z 2 jajek z 3 platerkami wędliny + rzodkiewki + kawa ze śmietanką
przekąska I: szklanka jogurtu naturalnego 0% + 5 truskawek
obiad: gotowana pierś z kurczaka + kalafio + sałatka z rzoddkiewką i pomidorem z sosem z jogurtu naturalnego 0%
przekąska II: kielbaska z ogniska
kolacja: kilka plasterków wędliny drobiowej + rzodkiewki

no ja wczoraj zjadlam....
I. kawalek bialego sera + ogorek zakropiony ocetem(tak mjie nalecialo) + kawa z mlekiem, herbata grejfrutowa
II. grejfrut
III. szpinak z cebulka, czosnkiem i kurczakiem
IV. kefir duzy, kawa
V. kromka pp+2 plasterki szynki gotowanej+ ogorek

ja to tak nie wiem czy to typowa dieta south beach, poczytalam o niej i fajne sa przepisy, ale tez poczytałam inna ksiazke jedz zdrowo, chudnij cudnie" i tak mieszam rozne pomysly i zamierzam sie porzadnie wziasc za zywienie K

kochane info o diecie bedzie rozne, zaleznie od tego kiedy pisane. Dr Agatston wciaz prowadzi nad nia badania i wiele rzeczy, ktore poczatkowo odrzucal potem jednak dolozyl. I wg poczatkowych ustalen ani herbaty ani kawy ni mozna bylo pic, max 1 pomidor dziennie itp. Teraz uwaza sie, ze smialo mozna sie napic nawet 2 filizanki dziennie jesli ktos jest przyzwyczajony. Ja pilam codzinnie, czasem nawet wiecej. Pomidory tez mozna teraz jesc bez ograniczen.

marta jesli jestes na SB to grejfrut odpada, w I fazie nie mozna zadnych owocow. CHyba ze nie robisz konkretnej diety.

zazdroszcze wam, ju czuje ze za dwa miesiace wroci wszystko co stracilam:(

Trasiu jeżeli będziesz trzymać dietę również w ciąży to jedyne co wróci to ciężar maluszka, wody płodowe i powiększone piersi. Urodzisz i waga spadnie do wyjściowej:tak: Będę Ci kibicować:tak:

to teraz przytyjesz, a po ciazy umówisz się z maleństwem, ze ma jeść jak smok i długo i mały smok wyje wszsytko i jeszcze trochę. oczywiście póxniej pozostaje kwestia nie utycia (co mi się nie udało :(:( ) ale Ty jesteś twarda kobieta! :)

Trasia moja koleżanka po 1 ciąży przytyła a po drugiej zrzuciła i to baaaardzo dużo odstępu między porodami nie miała dużego bo dwa lata bez dwóch miesięcy, tylko cycki jej zostały meeega

reklama
Trasia...daj sobie spokój z dietą w ciąży....to taki czas kiedy bez grzechu i wyrzutów sumienia mozesz się najeść do syta wszystkiego! takie jest moje zdanie...nie odmawiaj sobie. Zobacz...teraz po ciązy w ciągu 1,5 miesiąca schudlaś 8 kg więc jak urodzuisz dzidziusia znów się będziesz odchudzać. w 1,5 miesiąca 8 kg to naprawdę rewelacyjny wynik.

U mnie znów jakieś 400g mniej więc już chyba z 7 kg schudlam. większość odziezy kupionej po ciąży wisi na mnie jak na wieszaku, ubrania przeedciążowe dobre :-) choć jeszcze nie leża tak jak wtedy ale jeszcze trochę :-).
Wczorajsze menu:
śniadanie: pół makreli wędzonej + 1/2 kromki pieczywa pp (jakoś nie chce mi się jeść chleba) + rzodkiewki
przekąska I: truskawki (Trasia...można jeść?)
obiad: warzywa z patelni (brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, kielki, cebula - marchewkę, kukurydzę omijałam :-))
przekąska II: kabanos taki trochę większy ;-)
kolacja: 1 plater wędliny, 4 rzodkiewki + szklanka jogurtu 0%

dziś:
śniadanie: pół makreli wedzonej + 1/2 kromki pp + rzodkiewki
przekąska I: jogurt naturalny 0%
obiad: piers z kurczaka + warzywa na patelnię
przekąska II: jajecznica z 2 jajek z cebula i 2 plasterkami wędliny + rzodkiewki
kolacja:2 plasterki wedliny + rzodkiewki i ogórek

dopisze później, bo jeszcze nie wiem :-)

edytuję menu :-)

Ostatnia edycja:
Do góry