reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do wagi

Doris ja też mam 2-3 dniowe zastoje a potem nagle bach i jest 0,5 kg mniej...tak było dzisiaj...miła niespodzianka...bilans 6,5 kg na minusie

reklama
Misialina...tylko, że te zastoje u mnie sporo trwają i ja z Was jak na razie najmniej schudłam :-(

A dziś jadlam:
Śniadanie: 1 kromka pieczywa pełnoziarnistego w wędliną + pomidor i rzodkiewki
Przekąska I: podjadalam czerwona kapustę z wczorajszego obiadu
Obiad: gotowana pierś z kurczaka z warzywami na patelnię
Przekąska II: 3 plasterki wedliny
Kolacja: 2 jajka na twardo z sałatka z pomidora i cebuli

U mnie dalej -7 kg, waga stanela a ja czuje sie straszliwie napompowana... zaczal sie @ :( Zawsze taka spuchnieta wtedy jestem.

Wczoraj:
sniadanie - jajecznica z 3 jajek z duzym pomidorem + 1 kromeczka pp
przekaska - niesmertelne jablko
obiad - losos z brokulami (w ikei)
przekaska - maslanka
kolacja - salatka z kurczakiem

dzis
sniadanie - 2 kromeczki pp z pomidorowym pasztetem z ciecierzycy
przekaska - jablko again
obiad - wlasnie POZARLAM dwa talerze zapiekanki z kurczakiem, cukinia i pomidorami + zielona salata z sosem musztardowym!!! jakie to bylo pyszne, chyba zaraz pekne!
przekaska - bedzie jogurt
kolacja - zestaw jajko + ser + wedlinka + pomidor

U mnie kolejne 0,2 mniej czyli 6,8 kg

Dzień 12

ś-3 małe kromki pp z sałatą, ogórkiem,pomidorem i serem
p-jogurt z otrębami orkiszowymi z Sante
o-pierś z kurczaka w sosie pieczarkowo-jogurt z sałatką z pomidora i ogórka
p-garść orzechó
k-sałatka z rukoli

Trasia jak jest @ to ponoć waga wtedy stoi więc pewnie jak sie skończy znowu ruszy z kopyta

Doris ja nie jem tych warzyw na patelnie bo niedozolone warzywa w niej są...a poza tym pijesz dużo wody? ja pije jeszcze zieloną herbatę i chyba po niej mi waga tak szybko spada

jak sie czujecie na diecie? Ja sie czuje rewelacyjnie! W ogole mi nie brakuje innych produktow i do niczego mnie nie ciagnie. Myslalam ze bedzie duzo gorzej.
Niebawem cale BB bedzie na SB hehe :)

Trasia ja na diecie tez czuje sie dobrze szczegolnie jlak zakladam spodnie a one wisza:-). Brakuje mi kielbasy i parowek i keczupu ale ogolnie jest ok.
MISIALINA...Ja wiem, ze w warzywach na patelnie sa niedozwolone produkty dlatego ja staram sie kupowac np. Zupe wiosenna hortexu bo tam praktycznie tylko brukselka, fasolka, kalafior i brokuly. Jest troche marchewki ale jej nie zjadam.
Natomiast jesli chodzi o wode to przyznam sie bez bicia, ze pije malo. Ja zawsze pilam malo napojow a woda to juz mi w ogole nie wchodzi.
NAPISZ mi jaka pijesz herbate zielona i czy slodzisz slodzikiem!

Teraz menu wczorajsze- z racji tego, ze siedze cala dobe z przewami z moja trojka w szpitalu wczoraj zjadlam tylko Uwaga:-) drozdzowke z jablkkiem rano i jakis klops rybny na obiad-nic innego tu nie bylo a drozdzowke przywiozl mi tata.

Ostatnia edycja:
A dzis rano bylam w domu wiec zjadlam 1 kromke pieczywa pelnoziarnistego z wedlina + pomidor + rzodkiewki
Obiad: zjadlam szpitalnego klopsa + brokuly i kalafior
Kolacja: 1 kromka pieczywa z wedlina. Wiecej mozliwosci nie bylo.
Pisze z telefonu wiec znakow interpunkcyjnch brak

Doris ja piję zieloną z opuncją figową lub kwiat wiśni i nie słodze słodzikiem bo zielona słodzona nie dla mnie...poza tym myslę że twoja waga stoi z racji tego ze jesz za mało posiłków i spowalniasz wtedy metabolizm...warunek w tej diecie to jak już wielokrotnie pisałam 5-6 posiłków dziennie

Trasia ja też się czuje rewelacyjnie i powiem szczerze nie chodzę głodna, nie brakuje mi ziemniaków, nie kusi za bardzo...da się żyć a już jestem prawie 7 kg na minusie

Dzień 13

ś-3 kromki pp z sałatą ogórkiem szynką i pomidorem
p-jogurt 0% tłuszczu bez cukru z owocami
o-leczo z jajkiem sadzonym
p- tu już jestem na urodzinach pomidor, ogórek i zgrzeszyłam 1 łyżeczka sernika
k-sałatka grecka, 1 udko z kurczaka

MIASIALIAN....napisz nazwe tej herbaty dokladna lub jakiegos linka to tez taka zakupie.
U mnie waga spada ale mam takie przestoje. Dzis rano jak wpadlam do domu to najpierw na wage i 400g mniej ale raz mniej a czasami wiecej. Ale ogolnie wzszystko na mnie wisi. Najbardziej widac po spodniach.

reklama
trasia, Misia, Doris nadal Wam kibicuję, pieknie się trzymacie na tej diecie:tak::-)
ja od tygodnia nie karmię, więc mogę mniej jeść (ograniczyłam słodkie; oczywiście słodyczy nie jadłam dlatego, że karmiłam, tylko że je uwielbiam hihi), do tego stresik przed chrzcinami i 1kg mniej:-)

Do góry