reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wracamy do wagi

reklama
Jak czytam o Waszej wadze w granicach 50-55 kg to mi się slabo robi i przestaję tutaj zaglądać ale coś mnie dziś podkusilo...

Może i ja się przyłacze do diety??? Tylko ja nie wyobrażam sobie życia bez owocow więc jak na razie mogę wyłaczyć chleb i ziemniaki. I sprobuję nie jeść po godz.18. Ciekawe czy to coś da? No i ja jeszcze karmię Julię....Misialina...Ty jeszcze karmisz?
Trasia, Misialina, Angel...wróciłyście do wagi sprzed ciąży??? Mam nadzieję, że Wasza waga nie waha się w granicach 55 kg???? Bo przy takiej to nie ma z czego się odchudzać...
Jaką macie wagę teraz (jeśli chcecie powiedzieć...).
U mnie po dłuuuugiej przerwie 1 kg mniej, ważę 68 kg :-(. Pierwszy wpis w karcie ciąży miałam 62 kg ale zasadniczo zawsze ważyłam w granicach 60 kg więc 8 kg przede mną :-(

Doris kochana, ja nie wchodzę na wagę więc nie wiem ile ważę. Po prostu nie chcę się dobijać, ale napiszę ci w ten sposób - najmniej po ciąży ważyłam 68kg i to było w Boże Narodzenie. Od tego czasu nie mieszczę się w żadną z rzeczy ze świąt :-( Jak schudnę choć trochę to wejdę na wagę, póki co trzymam się od niej z daleka.
Na SB staram się rekompensować owoce jedząc dużo warzyw i sałatek. Ale też mi ich bardzo brakuje. Na tej diecie byłam raz pod koniec liceum i drugi raz przed ślubem i pamiętam, że pierwsza rzecz po którą sięgnęłam po tych dwóch tygodniach to wcale nie chleb tylko jabłko:) Wydało mi się tak niesamowicie słodkie!

Hej, to i ja się dołączę do dyskusji... :) Przed ciążą ok. 58kg, po ciąży (jak jeszcze karmiłam) waga spadła nawet do 53kg, teraz niestety w górę do jakichś 60kg.. :(
My z M. zawsze na wiosnę robimy akcję dieta, bo w zimie regularnie nam przybywa kilogramów.. nie stosujemy jakiejś specjalnej, generalnie zasady są takie: bez pieczywa, ziemniaków, ryżu, kasz, słodyczy, piwa (w nadmiarze! ;-)), przekąsek wieczornych typu paluszki, chipsy, sery...
Nasze wiosenne manu wygląda więc zazwyczaj tak:
- śniadania: serki wiejskie, białe, pomidory, szczypiorek, rzodkiewka, jajka pod każdą postacią, frankfuterki/parówki z sałatką, kabanosy, suche kiełbasy, mozzarella z pomidorami
- obiady: mięso lub ryba z sałatką, bez panierek, smażone lub na parze
- kolacje - zwykle ich nie jadamy - raczej takie przekąski: owoce, pomidorki cherry, kabanos, jakaś lekka sałatka, mozzarella z pomidorkami,
No i więcej ruchu.... częstsze spacery, no i już zamówiliśmy wczoraj fotelik rowerowy dla Antka, więc też rozpoczniemy sezon... może nawet na rolki z wózkiem się będzie dało..? :tak:
Ogólnie taka nowalijkowa dieta łatwiej przychodzi wiosną, gdy zaczyna się obfitość warzyw i owoców, więc mam nadzieję, że i tym razem będzie skuteczna ;)
Na wątku przepisowym wrzucę Wam przepis na b. smaczną sałatkę, dietetyczną, a sycącą - bardzo ją lubimy na taki letni obiadek na przykład :)
No i życzę wszystkim powodzenia, trzymajmy za siebie kciuki! :tak:

trashka - sporo fotelików jest od 9ego m-ca, jest też sporo opinii, że tak wcześnie to niekorzystnie na kręgosłup, bo pozycja, wstrząsy itd.... ale my na pewno nie będziemy w stanie sobie odmówić takiej przyjemności jak przejażdżka z Antkiem.. no i drogi też mamy głównie utwardzone, postaramy się nie jeździć po jakiś wertepach... no, i zobaczymy jeszcze, co Mały Pasażer na to powie.. :tak:
A fotelik kupiliśmy taki: Fotelik rowerowy Foteliki na rower rowery LODZ (2269185029) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ; wydaje się wygodny, i mocno się odchyla, jakby dzieciuch chciał sobie drzemkę uciąć...

Misialina...ciesz się, że masz wagę sprzed ciąży....a waga wymarzona to co innego. ja chcialabym chociaż mieć wagę sprzed ciaży....

Trasia...przytyłas od Bożego narodzenia?

Olga... to rzeczywiście waga Ci mocno spadla a potem szybko wzrosła. Ale 60 kg to naprawdę dobra waga.

reklama
Doris tak, wczesnie byłam na drakońskej diecie z powodu alergii Marysi, niewiele jadłam. No i karmiłam. Przestałam karmić, wróciłam do normlanego jedzenia i waga poszła w górę.

Do góry