reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wracamy do wagi

Może od jutra?...ale tak na poważnie cięzko będzie bo będę musiała gotować osobno dla chłopaków i osobno dla mnie

reklama
Misiu, cudna jesteś z tym snickersem :-D :rofl2: Ale może niech to będzie pożegnanie słodkości przed dietą? ;-) :-)

Trasia, lepszy rydz, niż nic! Ja tylko skaczę w domu - mini-aerobik sobie robię...

trasia powodzenia!!! moja koleżanka parę kg na sb zgubiła, no i rzeczywiście sb nie jest aż tak radykalna jak ducan. Ja odradzam jeszcze dietę kapuścianą, też bardzo niezdrową
Misialina oj żałuję, że nie ma diety słodyczowej...wtedy to bym nitka była:-D

ja byłam raz na Ducanie, efekt super, po skończeniu diety po prostu nie obżerałam się, a nie zawsze pamietałam, że trzeba jeden dzień w tygodniu na białku być a wagę udało mi się utrzymać aż... do momentu zajścia w ciążę:-D

Misiu myslę, że spokojnie dasz radę gotować dla wszystkich razem. Wystarczy, że pomyslisz o sobie a potem odłożysz swoje porcje i "podrasujesz" ich. Można zrobić pyszne leczo, bigos, fasolkę po bretońsku - oczywiście wszystko w wersji dietetycznej, ale ja gotuję to normalnie na co dzień dokłądnie tak samo jak teraz na diecie. Te przepisy są po prostu bardzo dobre. Możesz zrobić kurczaka w piekarniku i surówkę a rodzinie dogotować ziemniaków. Tak samo z rybką i kotletem - tylko dla siebie bez panierki.
Dziś na obiad miałam zapiekankę z kalafiora i brokuła, do tego wędzona szynka i podsmażona na oliwie cebula z pieczarkami. Ułożyłam warstowo i zrobiłam sos - jogurt naturalny z solą ziołową, pieprzem, chilli (ja lubię ostre), curry (jeśli ktoś lubi) i koperek. Na górę starłam ser żółty. Było przepyszne i nie werzę, że take danie nie smakowałoby domownikom:)

Trasiu brzmi pysznie Twój obiadek...postanowiłam że od poniedziałku zacznę...bedziemy sie wspierać oki? damy radę !!!!
(od poniedziałku bo w sobotę jest impreza urodzinowa u znajomych a zawsze maja takie pyszności że łoch)

Trasiu brzmi pysznie Twój obiadek...postanowiłam że od poniedziałku zacznę...bedziemy sie wspierać oki? damy radę !!!!
(od poniedziałku bo w sobotę jest impreza urodzinowa u znajomych a zawsze maja takie pyszności że łoch)

:-D:rofl2::-D Ja przy Was nie mogę... :-D

Trasiu, a może zapodaj przepis na tę zapiekankę na wątku z przepisami? :-) Pliiiiiiizzzzzzz
:sorry:

Mrsmoon, ooo, fajny prezent! :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Misia super! Bardzo się cieszę, we dwie dużo łatwej. Można się wymieniać przepisami i wspierać:) Ja chciałam zacząć tydzień temu, ale pomyślałam, że zaczynać przed świętami będzie bez sensu. A ponieważ w święta miałam świadomość, że zaczynam dietę to obżarłam się podwójnie :-D

zołza zaraz napiszę, ale to przepis jak zwykle na oko:) Prowadzę w domu kuchnię eksperymentalną i nie korzystam za bardzo z przepisów :zawstydzona/y:

mrsmoon w wątku dietetycznym taka książka?? zaraz zginiesz :-D

Do góry