reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wracamy do wagi

jejku Trasia ja bym na takiej diecie z głodu umarła, ja jestem żarłok niemożliwy, to już wiem dlaczego ja nigdy nie byłam na diecie...

reklama
A ja bym chyba dała radę z taka dietą. Kiedyś też byłam niemozliwym żarłokiem - jadło się po 4 kanapki na każde śniadanie, końska porcja na obiad, porządna kolacja i jeszcze przegryzki w międzyczasie. Ale pozmieniało mi się i jem teraz mniej. Tylko chyba po drugim śniadaniu czułabym niedosyt ;-)

kati na tej diecie możesz zjeść dwa talerze na obiad jesli masz ochotę. Ale zaręczam ci, że po kilku dniach nie dałabyś rady. Jedząc produkty o niskim indeksie glikemicznym człowiek po prostu nie czuje głodu.

zołza ale ja nigdy nie jadam drugiego śniadania. Tu się do niego zmuszam:)

no ja jak dzis szukalam ciuchow na chrzciny i sie zobaczylam w tych lustrach to nie bylam zadowolona, nic nie kupilam i pelne odchudzanie czas zaczac.....

Trasia dzisiaj staruje...zjadłam jajeczniczkę z dwóch jajek na szyneczce i cebulce...i o dziwo jestem najedzona...będę relacjonować na bieżąco tak jak się umawiałyśmy...tylko mam pytanie czy wolno w I fazie jeść jogurty i kefiry?

Misia tak, możesz jeść jogurt naturalny ale sprawdź skład bo w wielu jest cukier. DObrze też znaleźć taki, który ma jak najmniej tłuszczu, a te często są właśnie dosładzane. Ja jem JogoVita. Kefir też możesz pić - zasada ta sama. I z tego co kojarzę, to nie powinno sie przekraczać dwóch porcji nabiału dziennie. Ważne, żeby dieta była urozmaicona.

marta a ty też startujesz z SB? :)

martadelka u mnie fanie, tylko ta fasolka strasznie mi brzuch wzdęła :baffled: a to niefajne uczucie, i bez tego był duży.

reklama
Hej
I ja na diecie....staram się być na tej SB ale nie wiem czy dam radę wytrzymać bez owoców.
Wczoraj jakoś wytrzymalam, dziś tez się trzymam. najgorsze dla mnie jest to, że nie wiem co sobie robić do jedzenia, u mnie z przepisami i pomysłami kiepsko. Jak na razie wczorak i dzis na śniadanie serek 3% z pomidorami i ogórkami, na obiad wczoraj lalafior z piersię z kurczaka a na kolację brokuł z jalurtem 0%.
Trasia jak możesz to pisz co jeść i jak to zrobić. I napisz czy można rzodkiewki, paprykę, ogórki, pomidory

Misialina...a tą jajecznicę na czym smażyłaś? Można olej lub masło?

Trasia....i jeszcze zasadnicze pytanie? Ile mogę zjeść? np kalafiora, brokuła i jakie można mięso i ile dziennie i w jakiej postaci, bo ja bez mięsa nie dam rady....strasznie mięsożerna jestem i jakie wędliny i też w jakiej ilości?

Ostatnia edycja:
Do góry