reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wracamy do wagi

To u mnie jest prawdziwa geograficzna depresja. Juz nizej nie chce schodzic, to cycolenie powoli mnie wysusza, pazurki, skora wszystko w coraz gorszym stanie, tylko jakos nie mozemy sie pozegnac z cycusiem :baffled:

reklama
ja doszłam do wagi szybko przed ciążą 58 kg a teraz 54 kg:-)
i wyglądam dobrze, ale wkurza mnie to porównywanie innych i hasła typu "ale troche brzuszek ci został..." nie biorą pod uwage tego że ja nigdy wklęsłego brzucha nie miałam i teraz też nie będę mieć - taka moja uroda i dobrze mi z tym, a oni sie mogą w d... pocałować

a ja na diecie :eek: przeżyłam poświąteczną depresję, wypłakałam się Marcinowi w rękaw i podjęłam męską decyzję, że coś trzeba zrobić z tym czymś co przylepiło mi się do brzucha. I nie tylko. Należę do osób, które nie potrafią się po prostu ograniczyć, muszę mieć jasne zasady żeby się ich trzymać. Inaczej ciągle będę oszukiwać :zawstydzona/y: Zatem ruszam z dietą SB, trzymajcie kciuki plisss...

Misiu to dieta South Beach. Ma 3 fazy, teraz zaczęłam fazę pierwszą i trwa ona do dwóch tygodni. Te dwa tygodnie są dość ciężkie, bo to takie oczyszczanie organizmu. Rezygnuje się wtedy z wszelkiego pieczywa, ziemniaków, cukru (nawet sladowe ilości), owoców. Zajadam więc chude mięso, oliwę, większość warzyw, sery, jogurty, orzechy, warzywa strączkowe itp.
Po dwóch tygodnach zaczyna się faza druga i trwa ona tak długo aż osiągniesz swoją wymarzoną wagę. Faza druga to tak naprawdę zdrowe, racjonalne żywienie - włączamy owoce, pieczywo pełnoziarniste, kasze, ryże i makarony pełnoziarniste.
Ja bardzo lubię tą dietę, bo można się najeść zdrowych rzeczy bez ograniczeń. Dziś na śniadanie jadłam jajecznicę z pomidorami i pieczarkami. Na obiad będzie zapiekanka z kalafiora, brokułów, cukinii i szynki. Dorzucę do tego odrobinę żółtego, odtłuszczonego sera. Na kolację serek wiejski i warzywa na grilla.

reklama
Do góry