reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do wagi

ja nie jem, ja żrę ;-)
a zostało mi do zrzucenia 1 kg do wagi z przed ciąży. A chciałabym tak jeszcze z 5 kg spaść ale spoko :-) dam rade

reklama
A ja dzisiaj zanotowałam -20 kg :-) jak tak dalej pójdzie, to wrócę do swojej wagi, jak i do wagi , do której chcę dojść szybciej niż mi się wydaje :-) Oby...

A ja nie mam apetytu wcale.Przez to ,że dokarmiam małą cyckiem muszę strasznie przestrzegać diety.Moje dzieci po moim pokarmie jak zjem np.bułkę z almette mają straszne boleści...:-(
I stąd mój brak apetytu.Oto moja dieta: Na sniadanie jem standardowo: bułkę z masłem i chudą szynką, obiad: zupa (krupnik, rosół, jarzynowa z mięsem) na drugie danie: jakiś sos z piersi kurczaka i kolacja: znowu bułka z masłem i szynką.Jestem załamana bo kompletnie na nic nie mam apetytu.Od kilku dni podjadam chrupki kukurydziane takie zwykłe i biszkopty lub herbatniki i to tyle.Jak tylko włączę do diety coś innego np: ser biały z dżemem na bułce kończy się kolkami.Ostatnio mała nie mogła się cały dzień załatwić bo zjadłam bułkę z szynką i serem zółtym...
Jak tak dalej pójdzie to wyschnę...:(

a ja też już weszłam w swoje ulubione spodnie sprzed ciąży , więc chyba jest dobrze. Wagi nie mam ale chyba wyślę męża po nią bo ciekawa jestem ile ubyło. Dziś obejrzałam się w lustrze i poza fałdem skóry po cc to jest lepiej nawet niż przed ciążą.Jednak karmienie piersią daje dużo.

marta - mam do samo.. nie jem jakos nie wiadomo ile, jem zdrowo, pije wode a waga stoi jak zakleta od 5 dni :-( idzie sie załamać... teraz jak juz przestałam z cycka dawać bede musiała wiecej warzyw podjadac moze sie coś ruszy :-)

Mój apetyt narasta po odciągnięciu mleka... a raczej w jego trakcie ! Wtedy bym konia z kopytami zjadła i popiła 5litrami wody !! (wody wypijam 3l w trakcie odciągania tak mnie suszy !!)

Dziś weszłam na wagę... po zastoju 3dniowym mam -1kg czyli to już 11, do mojej wagi marzeń 8kg :D A 4 do tej sprzed ciąży :)

Brzuch wklęsły znów mi się robi :D

I fałdek brak, tylko miekką mam ta skórę ale to przez brak wiczeń i mięśnie mi zanikły ;( Ale niedługo już będę mogła cwiczyc :D

Ostatnia edycja:
reklama
Ja u mnie widzę, ze mam zapasik na biodrach, trochę na pupie, no i niestety w pasie nie mam jeszcze w ciecia w talii i w ramionach taka deko pulchna sie zrobiłam.....kurde, a brzuch, jakby mi urósł...ciągle taki miekki i lejący sie...chyba operacja palstyczna mnie czeka :-D:-):laugh2: po Filipie to juz 2 tyg po nie miałam śladu po brzuchu a teraz...wyć mi się chce...i co z tego ze karmie piersią....NIC, duże NIC!!!!!!!!!

Do góry