reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Mam jeszcze pytanie. Odczuwałyście jakiś dyskomfort z powodu blizny po nacięciu krocza?

Ból jakikolwiek przestałam czuć w 2-3 dobie, po tygodniu szwy były rozpuszczone. Prawie po miesiącu blizna się jeszcze na moment odezwała - rwała przez dzień czy dwa, śmiałam się, że na zmianę pogody. Teraz już wszystko super.
Ale ja byłam nacięta pierwszy raz i to nieznacznie. Poza tym zszył mnie super lekarz - powoli, dokładnie, z kosmetycznymi poprawkami. I położna, i ginekolog powiedzieli, że blizna super. O ile blizna może być ładna ;)

reklama
kbetina- może spróbuj ponaślwietlać tą bliznę żarówką solux. 2x15 min przez tydzień ( tak mi lekarz zalecił), ja co prawda w końcu nie naświetlałam bo upływ czasu złagodził ból.

Poczekam jeszcze w takim razie. Dopiero od tygodnia nie krwawię i leczę jeszcze grzybice, więc może to przejdzie jak skończę leczenie. Pod prysznicem jak polewam ciepłą wodą to nie boli i po nocy też nie boli. Może się rozchodzę albo przyzwyczaję do tego dyskomfortu.

boze jak ja sie ciesze ze cc mialam ze oja cipeczka jest w stanie sprzed ciazy :D juz nawet jak kicham i kaszle to mnie bebech nie boli i jakbym miala sie decydowac na kolejne dziecko to tylko cc i nic wiecej bbrrr choc moj maz twierdzi ze rzadnych dzieci wiecej chyba ze go upije i zgwalce :p szczerze to jak jasiek marudzi caly dzien to mam dosc ale jeden jego usmiech odrazu mnie rozmiekcza i marze o coreczce ;) mam 22 latka dopiero wiec moze za 5-6 lat ;) chociaz moj maz wtedy bedzie mial pod 40tke i powiedzial ze nie chce byc dziadkowym tata :p ale jak to powiedzial najwyzej go upije i wykorzystam :p

Ja po pierwszym porodzie SN czułam dyskomfort. Słabo mnie zszyli i wlatywało mi tam powietrze, z każdym ruchem jakbym "pierdziała" cipką, Sorki za moją bezpośredniośc ale tak wlasnie było. jednak fajnie się zeszła ok 3 miesiące po porodzie jakbym zupenie nie rodziła. Teraz poprosiłam od razu o jeden szew więcej i jest ciaśniutko. Pewnie jeszcze się zwęzy po czasie to teraz jak dziewica będę hehehe...

Ja niestety dietki zadnej nie stosuje ale odzywiam sie zdrowo, bo karmie piersia tak wiec nic smazonego, nic tlustego-z reszta ja w ogole wole rzeczy gotowane :tak: Ale codziennie deserek musi byc bo bez slodkiego te zycie by bylo za gorzkie;-) A mimo tego waga sprzed ciazy osiagnieta:-)

asia to super
ja wciaz dąże to wagi sprzedciążowej ale nie ukrywam ze trudno mi sie trzyma diete. Wczoraj np ładnie zjadłąm kolacje przed 18 a o 22 wrąbałam 3 biszkopty i 2 cukierki:( a cwiczyc nie mam kiedy...

co do lampy sollux - to lepiej jest stosować co drugi dziń po 10-12 minut łącznie 10 nawietlań.

co do nacięc i komfortu - ja nie byłam cięta przy żadnym porodzie i teraz na kontroli gin była zaskoczona siła mięśni:) tutaj jest normą, że się chodzi na rehabilitację (ćwiczy się mieśnie, czasami więcej zabiegów). Stwierdziła, że jestem zaprzeczeniem szewca bez butów:)

reklama
Do góry