reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

hej dziewuchy

u nas nby w tv mowili ze 0 ale nie wiem przekonam sie jak wyjde z malym na szczepienie. ciekawe czy tym razem nam zaszczepia ... kurde ostatnio mogla zaszczepic i cos wymyslila i pojechalismy na ip i wsio ok bo chciala zeby mu gazometrie zrobili a oni na to ze nie potrzeba bi wsio ok z pluckami kiedy pisalam ze nam sie zaksztusza przy jedzeniu a teraz zaczal cos kichac czy kaszlec nie wiem bo niby kichanie ale przez buzie czasem a czasem przez nosek nie wiem czy to juz kaszel czy kichanie...
jej jak ja juz bym tez chciala wiosne... zaczac biegac bo cos mi nie idzie zrzucanie tych kg... 1,5 tyg szlo ekstra i 2 kg mniej a pozniej zrobilam sobie nagrode w postaci kawalka ciasta z masa i juz koniec juz mis ie tak zachcialo slodkiego ze kilka dni z rzedu wcinalam czekolade :/

reklama
ja dzis zwazylam sie u gina i mam tak jak podejrzewalam 5 kg do zrzucenia. czyli nie jest zle.

po weekendzie odstawiam slodycze i biale pieczywo. no i zaczynam chodzic na basen. po miesiacy sprawdze, jakie beda postepy :)

Ja niestety nie mogę się opanować przed słodyczmi a już krówki to moje uzależnienie. Ale przyjęłam taktykę dziś kupiłam musli i jak coś chcę podjeść to właśnie to poza tym zawsze mam pod ręką wodę. Czuję sie jakbym na detoksie była:-)

oj tak słodycze to paskudny nałog tez jestem uzalezniona.
Kupowałam ostatnio niskokaloryczne ciasteczka w społem ale co z tego ze niskokaloryczne jak zjadałam poł paczki:(
joamar a Ty zajadasz muesli czy takie batoniki muslowe:)??

Ostatnia edycja:
Ja też jestem na diecie od ponad tygodnia. Nie jem nic smażonego, tłustego, słodkiego, białego pieczywa, ziemniaków, bananów. Teraz mogę dopiero ćwiczyć po tych łyżeczkowaniach, więc na samej diecie zrzuciłam 1 kg. Jem głównie dania gotowane na parze.

Mam jeszcze pytanie. Odczuwałyście jakiś dyskomfort z powodu blizny po nacięciu krocza? Ja od trzech dni odczuwam tę bliznę a jak ucisnę to jest twarde i boli. Pewnie zrobił mi się tak zrost, bo nacięli mnie drugi raz w tym samym miejscu i byłam tam szyta łącznie 4 razy. Mam nadzieję że z czasem to się jakoś rozejdzie i sex pomoże "wymasować" ten zrost. Jednak boję się pierwszego razu po porodzie bo jeszcze do tego nie doszło i wg zaleceń lekarza musimy poczekać min do miesiąca po drugim łyżeczkowaniu, czyli jeszcze 2 tygodnie.

Aha nie jem też majonezu, sera żółtego, serka topionego.

Jedyne czego sobie nie odmówię to kawa i alkohol i coca cola od czasu do czasu.

reklama
kbetina- może spróbuj ponaślwietlać tą bliznę żarówką solux. 2x15 min przez tydzień ( tak mi lekarz zalecił), ja co prawda w końcu nie naświetlałam bo upływ czasu złagodził ból.

Do góry