reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

No mój M na szczescie mnie wział za żone bo nie wygadałam jak kobiety w jego rodzinie, tzn. miałam ciałko tu i tam, ale i tak mnie wkurza, że nie zauwaza, że się malnełam czy cos..No ja naszczescie mam jeszcze czas do chrzcin. Chrzestny wypadł bo nie umiała załatwic bierzmowania a chrzestna tez dotrzec do księdza nie umie. Jak ona załtwi sprawy to ustalamy termin ale chciałabym w okolicach wiosny...A Paweł ma szukać chrzestnego...Mam ndzieje, że załtwi bo wisi na demna pesrpektywa szukania chrzestnych od nowa wrrrrrrrrrrrrr.

reklama
Mój mąż też jest zachwycony moim wyglądem. Komplementy i jakieś amory są na porządku dziennym, co nie zmienia faktu, że mnie ostatnio strasznie denerwuje. Tylko,że my jesteśmy razem już prawie 12 lat, i widział już wiele. Na początku byłam chudzinką, potem po 3 latach zaszłam w ciążę z Matim i idąc do porodu wyglądałam jak stado słoni... przytyłam ponad 30 kg...
potem dłuuuugo nie mogłam schudnąć i tak przez jakieś 3 lata niezły był ze mnie klops a teraz po ciąży zostało mi niewiele bo jakieś 2 kg i jest ZACHWYCONY.

Mój też cały czas mówi, że wcale nie jestem taka gruba jak sama sądzę i że wyglądam pięknie. Ale też już mnie widział po Julii i wie że jak się uwezmę to wkońcu schudnę. W ogole on taki milutki bo już tulanka się doczekać nie może:-)

W ogole on taki milutki bo już tulanka się doczekać nie może:-)

Mój podobnie... Już krzyżyk sobie w kalendarzu postawił, kiedy minie 6 tygodni:-) Tyle, że położna tak mnie mocno chlasnęła, że nie wiem czy po 12 tyg dostanie...

A tu dla Wiolci link do sprawdzonego przeze mnie serum na rozstępy. Używam od powrotu do domu 1xdziennie (i często zapominam posmarować) i już w tej chwili są jasnoróżowe. W Rossmannie płaciłam ok 12zł, więc warto spróbować. Mi naprawdę pomogło po porodzie, a odkąd zaczęłam używać go w ciąży nic nowego się nie pojawiło...
Nazwa Sklepu - DAX Perfecta Extra Slim SERUM NA ROZSTĘPY 200 ml

No właśnie miałam pytać - czekacie z "wypełnianiem obowiązków małżeńskich" do końca połogu? Ja bym już sobie poskakała w sypialni, ale troche się boję. Chyba jednak poczekam aż lekarz wyrazi zgodę.

Mnie na szczęście rozstępy ominęły. Nie wiem, czy to zasługa oliwy z migdałów, czy po prostu miałam szczęście. Na wszelki wypadek smaruję się w dalszym ciągu.

No właśnie miałam pytać - czekacie z "wypełnianiem obowiązków małżeńskich" do końca połogu? Ja bym już sobie poskakała w sypialni, ale troche się boję. Chyba jednak poczekam aż lekarz wyrazi zgodę.

Mnie na szczęście rozstępy ominęły. Nie wiem, czy to zasługa oliwy z migdałów, czy po prostu miałam szczęście. Na wszelki wypadek smaruję się w dalszym ciągu.

mnie to "szczęście" omionęło w pierwszej ciąży, w drugiej pojawiły się w 36 tyg. wyglądają jak skrzydła motyla- bo ułożyły się symetrycznie po obu stronach brzucha.

ja na rozstępy używam 2x dz Dr Irena Eris PHARMACERIS M TOCOREDUCT forte - opinie użytkowników Opineo.pl wydaje mi się że są delikatnie jaśniejsze...ale zauważyłam że krem wybielił mi w tym miejscu delikatnie skórę..więc nie wiem czy ten efekt nie jest złudny... zobaczymy za 3,5 tyg :)

co do "obowiązków" to my próbowaliśmy w Sylwka :p niestety gdzieś tam na ścianie jest blizna i czuje się jak dziewica i mąż ma ciężkie zadanie bo ja się wycofuję :p

Ostatnia edycja:
kurcze ja to ciagle jeszcze krwawie wiec nawet nie mysle o przytulancach...
Wczoraj porobilam kilka brzuszkow to w nocy mi sie plamienie nasililo- a juz go w nocy prawie nie bylo wiec i z cwiczeniami jeszcze sie wstrzymam

reklama
cwietka ja juz po przytulakach hmmm kiedy to bylo tydzien temu ?? jakos w grudniu przed albo po swietach. a po sn po pierwszej ciazy to pamietam ze tez jakos po 4 tygodniach

Do góry