reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy - propozycje cwiczen, diet...

reklama
Ja mam dziwyny problem jezeli o wage chodzi.... moze ktoras z was tez tak miala??? A wiec... przed ciaza wazylam 55 kg na poczatku ciazy (zanim jeszcze wiedzialam ze w niej jestem) schudlam do 45 kg to bylo jeszcze w UK, jak przylecialam do Polski to na 1 wizycie w 11 tyg wazylam 50 kg na kolejnej w grudniu 47 kg a teraz w 34tc waze 54,7 kg. I jak mam to rozumiec ze nie przytylam na dobra sprawe ani nic????

U mnie jutro 31 tydzień.
Wymiary właściwie nadal takie same, jak miesiąc temu - doszło 2cm w brzuchu, jak u Pixelki.
No i 1,5 kg więcej, niż miesiąc temu :-)
Czyli nadal jestem kwadratowa :-D

Waga - 72kg. Czyli 14 do przodu. Jest dobrze :-)
Biodra - 102cm (+10)
Brzuszek - 105cm (+30)
Biust - 103cm (+19cm)

Zmierzyłam też wysokość brzuszka. 31cm. Nie wiem czy to dużo, czy mało. Ale może to dlatego mam tak mało wystający brzuch? Bo koleżanki mi mówią, że wyglądam jak w 6 miesiącu, a nie 8 :-D

W kwestii mojej kwadratowości niewiele się zmieniło :-D
U mnie 32w3d, a od ostatniego pomiaru doszło 2cm w bęcku (107cm) i 2kg (74kg) :-)
Wysokość brzucha - 33cm. To by się zgadzało z tą teorią o tygodniu ciąży :errr::rolleyes2:

minutka, w mojej ocenie nie za dobrze to wygląda...i ciut za mały przyrost wagi...zwłaszcza, że 45 kg to chyba niedowage miałaś....musisz pogadać z lekarzem, może powinnas zmienic dietę...no i jaie masz badania? morfologię? czy nie masz anemii....czy dzidziuś przyrasta prawidłowo i wiek z om odpowiada temu z usg?

Minutka- tez bym sie raczej przyjrzala wynikom...pod katem anemi i przyrostu wagi dzidziusia bo chyba to jest najistotniejsze.Na poczatku ciazy spadek wagi jest dosc popularny szczegolnie jesli nasilily Ci sie wymioty...

ja melduje ze dzis wlazlam na wage i na +14 ja juz nie chce tyc...tyle mi zupelnie wystarczy!!!

A czy któraś przekroczyła + 20 kilo?
błagam niech tak będzie bo załamki znów dostane , u mnie na +18 kilo , jest mi już tak ciężko że ledwo człapie i na wąskim chodniku korki tworze:-D:-D:-D

A czy któraś przekroczyła + 20 kilo?
błagam niech tak będzie bo załamki znów dostane , u mnie na +18 kilo , jest mi już tak ciężko że ledwo człapie i na wąskim chodniku korki tworze:-D:-D:-D

Andzia muszę powiedzieć że mi waga spada a nie rośnie :-). Miałam już 12+ a teraz mam 10+:tak:.

No ja jestem 16 do przodu, więc myślę, że do 20+ pewnie dobiję, bo jeszcze ponad półtora miesiąca...

reklama
Do góry