reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy - propozycje cwiczen, diet...

A ja nadal chudnę:eek: W tej chwili mam do przodu tylko 4 kg. Pani ginekolog mnie jednak pocieszyła że miała pacjentkę z nadwagą i cukrzyca ciężarnych która na koniec ciąży z wagą wyszła na zero. Przestałam się w takim razie przejmować jeśli nie szkodzi to maluszkowi. W końcu dzięki temu będę miała mniej do zgubienia po porodzie;-)

reklama
Moja kumpela urodziła 6 maja synka, przytyła 30 kilo i dopiero zrzuciła 8, a druga przytyła 35 i zostało jej 10 do zrzucenia, a jej mały jest 10 dni młodszy od Julki, więc chyba na chudnięcie nie ma reguły...

Ja tez teraz stoje w miejscu. Mam 15 na + i waze juz 71kg :-/
W pasie 105,
w biuscie 102
w biodrach 101

Ewunia jesli moge zapytac to jaka byla Twoja waga startowa z Juleczka ??
Tym ze chudniesz to ja bym sie wogole nie przejmowala, a nawet bym sie cieszyla ;-) Wazne, ze dzidzia rosnie zdrowo :-)
Nie raz juz czytalam, ze osoby grubsze tyja mniej w ciazy niz te szczuple ;-) Nie masz sie czym martwic :-)
Moja ciocia w ciazy ze swoim najmlodszym synem nie przytyla ani grama, ale jej waga wyjsciowa byla 150kg. Lekarz mowil zeby niczm sie nie martwiala. I ze to nawet lepsze dla jej zdrowia. Maly urodzil sie z waga ponad 4kg a teraz z niego chlop jak dab :-)

lepiej zainwestować w takie cudo

Muszę to poważnie przemyśleć ;-) może warto dokonać zamiany :-D (tylko żeby się nie okazało że zamienił stryjek siekierkę na kijek):-D

A ja nadal chudnę:eek: W tej chwili mam do przodu tylko 4 kg. Pani ginekolog mnie jednak pocieszyła że miała pacjentkę z nadwagą i cukrzyca ciężarnych która na koniec ciąży z wagą wyszła na zero. Przestałam się w takim razie przejmować jeśli nie szkodzi to maluszkowi. W końcu dzięki temu będę miała mniej do zgubienia po porodzie;-)

Magni ja jestem na tej diecie cukrzycowej 3 tyg. a spadło mi 2 kg, wczoraj lekarz powiedział że to nie szkodzi :tak:. Nie martw się urodzimy i od razu będziemy laski :-p:-D.

Ja tez teraz stoje w miejscu. Mam 15 na + i waze juz 71kg :-/
W pasie 105,
w biuscie 102
w biodrach 101

Ewunia jesli moge zapytac to jaka byla Twoja waga startowa z Juleczka ??
Tym ze chudniesz to ja bym sie wogole nie przejmowala, a nawet bym sie cieszyla ;-) Wazne, ze dzidzia rosnie zdrowo :-)
Nie raz juz czytalam, ze osoby grubsze tyja mniej w ciazy niz te szczuple ;-) Nie masz sie czym martwic :-)
Moja ciocia w ciazy ze swoim najmlodszym synem nie przytyla ani grama, ale jej waga wyjsciowa byla 150kg. Lekarz mowil zeby niczm sie nie martwiala. I ze to nawet lepsze dla jej zdrowia. Maly urodzil sie z waga ponad 4kg a teraz z niego chlop jak dab :-)
Martusiu, możesz bo to nie jest żadna tajemnica, jak się dowiedziałam że jestem w ciązy z Julką ważyłam w 12 tc 92 kilo. szłam na porodówkę 18 czerwca miałam 116... 24 kg do przodu. A teraz startowa 108 a teraz mam poniżej 103... w tym momencie nic mnie nie cieszy. nawet to. Mała póki co ma 2 kilo i się szykuje kolejne wielkie dziewuszysko...

Witam,
Ja miałam co prawda nadwagę przed ciążą, ale w tej chwili ważę już mniej niż wtedy...
Na początku ciąży przytyłam 2,5 kg, jak okazało się, że mam cukrzycę ciężarnych i musiałam przejść na dietę to w tej chwili schudłam już ponad 5 kg. Mój gin oraz diabetolog są bardzo zadowoleni z takiego stanu rzeczy. Dzidzi i tak się nic nie dzieje, bo ciągnie z moich zapasów, wcale nie małych zresztą...

A ja wagi swojej nie znam ale widzę, ze brzuszek najmniejszy chyba z was mam bo tylko 88cm w najszerszym miejscu, biodra bez zmian 95-6, piersi 91...

o wage juz znam 62,5kg czyli +5,5 od poczatku ciazy

kolejny miesiąc minął i u mnie tak jest obecnie:
brzuszek 96
biodra 96
waga +8kg

U mnie jest + 20kg i wlasnie w tym momencie przestalam sie przejmowac waga i zaczelam olewac to moje tycie:tak: Bede sie martwic po porodzie i napewno wykarze sie swoja niezlomnie silna wola;-):-D

hehehe przejmujecie się dziewczyny:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ja mam +12
na 17 czerwca termin....
a 12 września mój ślub....
Fajnie byłoby gdybym wyglądała jak człowiek na własnym ślubie prawda....:tak::tak::tak::tak::tak:
Będę miała 3 miesiące by doprowadzić się do.... "człowieczeństwa" :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

reklama
Do góry