reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy - propozycje cwiczen, diet...

reklama
Kalinko, ja zrozumiałam, że to się mierzy długość od kości łonowej do miejsca, w którym czujesz i widzisz koniec brzuszka.
Oczywiście mierzysz w linii prostej, nie po wypukłościach :-D
Mnie w ten właśnie sposób wyszło 31cm :happy:

Dzięki Ci dobra kobieto :-D Ja chyba nie będę mierzyła, bo mój brzuch ma co chwilę inną wysokość - młoda jeszcze się miota i wierci.

cypisia - te 31cm, to akurat na 31 tydzien bo z tego co mi polozna mowila to kazdy tydzien do przodu to dodatkowy centymetr
kabaretka- ojjj tylko 9 na plusie!!! wow:-)
kochana nie glodz sie jedz co popadnie, dzidzia, wody, lozysko to okolo 10kg wiec spokojnie jak pare kilo ci jeszcze wpadnie to nic sie nie stanie:-)

ja melduje ze u mnie 13kg na plusie w 33 tygodniu mam szczera nadzieje ze nie wyjdziemy poza 15 na plus, ale zobaczy sie jak to bedzie, glodzic to sie nie glodze bo lody i inne slodkosci to by jak odkurzacz wciagala, no i normalne posilki to tez nie sa skromne :-)

andzia111, mnie ostaatnio nic nie tuczy...to mój dzidzius tyje :-)....i tego się trzymam bo chce mieć piękna >3kg dziewuchę za 7 tygodnie :-)....

a ja rosnę w tempie ekspresowym +18kg a tu jeszcze 5 tyg do końca!! W pierwszej ciąży doszło do 20kg a teraz obawiam się, że będzie ciut więcej :szok: no ale dziewczyny jak tu nie jeść?? przecież nie możemy pozwolić, żeby nasze dzieciaczki były głodne ;-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-p

reklama
Ewunia22 to może zamiast siedzieć na czerwcówkach trzeba isc cos zjesc hehheeh...

kalinko, to nie ciebie tuczy tylko dzidziusia....mi tez na wadze przybywa kg w zastraszającym tempie, ale dzidzia, wody itd muszą ważyć czy tego chcemy czy nie....a potem tak jak pisze tau....spadnie nam oj spadnie ten balonik....

Do góry