reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy po ciąży:):)

Ja już po treningu - było super! Z dnia na dzień coraz lepsze wyniki :)
Mirka, ja nigdy nie biegałam, więc zaczęłam od krótkiego dystansu - dziś wynik lepszy o 5minut na dystansie niż za pierwszym razem. No i czuję, że się w tym bieganiu zako****e :)

Ostatnia edycja:
reklama
ja tez zaczynalam od krotkich dystansow, do 5 km doszlam w miare szybko i dlugo biegalam wlasnie an tym dystansie tylko zwiekszajac predkosc. Potem, tak dla zartu pobieglam na 10km i mi sie spodobalo jeszcze bardziej, teraz wole bieganie powoli na dlzuzsze dystanse, maz moj znowu woli krotki dystans, ale szybciej. CHyba zalezy zcego w bieganiu sie szuka, dla mnie to jest wyluzowanie sie, odstresowanie, wyciszenie :) biegne sobie i rozmyslam - nie slucham muzyki, tylko wlasnych mysli :)
Ale czas mam kiepsawy :) Rzadko uda mi sie 10km na godzine jako srednia predkosc przekroczyc, biegam na poczatku pierwsze 2 km okolo bardzo wolno, okolo 7km/h potem przyspieszam na 8-10 i to jest glowna predkosc, koncowke lubie poszalec, czyli na maksa, ile dam rade :) (uzywam runtastic)

Zazdroszcze wam mobilizacji do biegania. Ja mogla bym rano tylko. Przed 6 musiala bym zaczac:) chyba wstrzymam sie do wiosny:)

Mirka, ja też dziś odczułam mega frajdę z biegu na maxa na ostatnim kilometrze. 4 biegnę stałym tempem, a potem kop :) super uczucie!

Alez wy zmobilizowane kobietki jestescie. Moje cwiczenia to sprzatnie gotowanie i 3 dzieci.
A od pojlniedzialku dojdzie praca (w ruchu) ... wiec narazie styka a jak mama pojedzie to zaczne cwiczyc bo przy niej noe chce..a niestety ja padam na twarz kiedy ona jeszcze tv oglada.. a rano ? Musialabym wstac o 6 a mam tyle karmien ze nie jestem w stanie zliczyc...najzwyczajniej nie chce mi sie wstawac i cwiczyc mimo ze wiem ze pewnie wiecej energii bym miala.

Akuku, ja Ci się wcale nie dziwię. Ja biegam rano jak Lena ma drzemkę i ktoś z nią zostanie - do dziś mąż bo miał urlop. Teraz mama moja wróciła z sanatorium, steskniona za wnuczkami :) Sama chyba też bym nie ogarnęła!

Kurcze ale ambitne laski jesteście. Biegacie , cwiczycie;-) Ja musze przyznac, natura mnie jakos laskawie potraktowała tym razem ! Po Filipku moment zrzuciłam zbedne kg , figura wrocila do normy a nawet ciut mniej waże:) nie robie nic:no: nie cwiecze nie biegam:p choc przydaloby sie ujędrnić tu i tam , to jednak moj leń jest silniejszy nic dobre chęci... Po ciąży z Natanielem biegałam, chodziłam na stepperze, trzymałam dietę a chyba 1,5roku zajęło mi powrócić do figury sprzed ciąży a teraz proszę:-) bez niczego 2 miesiące po narodzinach Fifcia wskoczyłam w rurki 's"

Blanka, ja ćwiczę, żeby mięśni nabrać, bo ważę 10 kg mniej niż przed ciążą i wszystkie ubrania na mnie wiszą ;)

reklama
Ja wracam do formy bardzo powoli, ale z pewnością bez żadnych uszczerbków na zdrowiu. Dość często zamawiam jedzenie przez telefon bardzo wysokiej jakości (i w przystępnej cenie), ćwiczę kiedy mam czas, i pracuje (nie martwię się już wysokością mojej wypłaty).

Do góry