reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wracamy do formy po ciąży:):)

reklama
Siva mam prawie 2 miesiace. Moze 20 kg nie zgubie ale cowls napewno ;) tylko mam pewien pproblem mamy goscia do 15.08 i nie wiem czy dam rade cwiczyc... z dieta tez nie bedzie latwo bo juz przelykam slinke na mysl o kinder bueno ;D
najgorszy pierwszy tydzien.

Musze kupic sobie dvd bo na moim starym nie czyta mi plyty turbo wyzwanie...a mam tez dvd w tv w sypialni ale na lozku cwiczy nie bede hehe.

Postanowilam ze bede o 5 rano wstawac cwiczyc od jutra ;);)
Od dzis zadnych slodyczy. Zaraz sobie obiore marchewki do chrupania jak juz nie bede mogla wytrzymac. Zadnych platkow na mleku..zadnej kolacji..obiad narazie normalny ale mniej niz zwykle ;)
Jakos dam rade. Przed śniadaniem co chwile myslalam o tych slodyczach co wczoraj kupila...jak dziecko normalnie ;) ale czy nie lepiej schudnac i wtedy sobie zjesc raz na jakis czas? Zachowuje sie jajby mialo w sklepach zabraknac hihi.
Tak wiec dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki i spodziewajcie sie moich raportow bo to dziala (lo) na mnie motywujaco i jakby wiedzialam ze musze sie "spowiadac"
Mam nadzieje ze moze 10 kg (ok kg tygodniowo?) Chyba realne co ?
Jak gosc pojedzie to cala rodzinka bedzie jesc warzywka i miesko na parze ..rybka na parze itd ;) a co niech wspieraja gruba matke hihi ;)

Siva gratulacje. Dla mnie taka waga jest nierealna. Mam 171 cm i wage teraz 65 kg . Chciala bym 62 kg niby już nie dużo ale najgorsze te ostatnie.

Akuku - dasz rade. Jak nie Ty to kto?:)

Dziasiaj sprawdzalam w ile rzeczy sie nie mieszcze i okazalo sie ze juz wszystko jest ok a niektóre rzeczy za luźne:) dalo mi to kopa bo lepiej wyglądam niz przed ciążą.

Ja Cwicze turbo wyzwanie i skalpel 2. Odpalan na kompie i jazda:) ale przy tej pogodzie ( 30 stopni w mieszkaniu mam) no nie daje rady. Wiec postanowilam rano min 2, godz spaceru i wieczorem brzuszki.
Diete mam ze wzgledu na alergie malej więc słodyczy prawie nic. Już kiedys polecalan blog Quchenne inspiracje. Dziewczyna wrzuca fajne jadlospisy i dużo dań fit w rozsądnych cenach i z ogolnie dostępnych produktow. Moze cos wam podpasuje:)

Kamag ja mam 164 i przy wadze 60 kg jestem za chuda wiec ok 65.. tzn tak bylo przrd ciazami.
Ja jestwm ciezko kostna.

Kurcze alw sie ciesze bo jestem podekscytowana podjeciem decyzji a nie zdolowana ;);)

Kamag ja karmiac piersia latwiej tyje niz chudne hehe. Ale to przez to ze wiecznie glodna chodze. Ale juz sobie postanowilam i koniec ;) ugotuje sobie krem z cukini i marchewki. Zblenderuje i jak bede glodn to wypije szklanke i sie zapacham. Obiore marchewki przygotuje owoce i siup. Bo az boje sie do kuchni wchodzic jak glodna jestem ;)
Moze z 10 kg w 2 moechy mi zejdzie ale to juz polowa sukcesu..pozatym skora bedzie inaczej wyglada bo juz nie tyle o wage co wyglad mi chodzi.
Kila razy probowalam zaczac ale nie czulam tego czegos co czulam wtedy co cwiczylam regularnie i tego co czjje dzis ;) czas to wykorzystac ;););).

Siva czesto zapominam ale obiecuje poprawe ;);)
Ta zupka z cukini to zeby sie czyms cieplym zapchac ;)
No i oczywiscie zmieniam taktyke jedzenia bo czesto jedzac czytalam cos na bb albo fb...a wtedy nawet nie wiem kiedy zjadlam. Wiec dzis jadlam patrzac na kanapki i zagadujac emilka.

reklama
Teraz najlepszy czas na odchudzanie tyle warzyw i owoców. Fasolke szparagowa albo kalafiora z bułką tartą ( malo dietetyczne ale nie jem juz nic innego na obiad ) moge non stop. I tyle owocow dostepnych. Mi woda na glod srednio pomaga. Ja biore np. Nektarynke lib brzoskwinie troche borówek lub malin kilka kostek lodu i blenduje..... Pycha a na taki upal to super ochlodzenie. Czasem zamiast kolacji blaneduje sobie owoce np arbuza z brzoskwinia:) mysle ze z jogurtem plus otręby bylo by zdrowiej ale nie moge. Z miesa to naczesciej udziec z indyka. Albo pieke sobie albo jak mi zmiela dodaje troche karkowki. Kabaczek, szpinak cebula oliwa i z ciemnym makaronem:)

Do góry