reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wracamy do formy po ciąży:):)

Uhu... wesoło... a ja wam mówie ze to zależy od organizmu... po poprzedniej ciąży STRASZNIE przytyłam podczas karmienia... mówiąc strasznie mam na myśli kilkanaście kg :-( Po prostu... apetyt, hormony... a po porodzie byłam szczuplutka i nie miałam zbędnych kg. Chciałam schudnąć... ćwiczyłam, trzymałam dietę... I DUPA BLADA! Dopiero pare miesięcy później coś ruszyło.... hormony po ciazy czesto nie daja chudnąc od razu.

reklama
EVE jakby twoja corka nie tolerowala nabialu tak jak corka SIVY to bys i tych kropelek do kawy nie moglabys dodac. Wiec o czym tu mowimy. Ja rowniez jestem na takiej diecie jak SIVA bo mala ma alergie i nie wiadomo na co. Mam zakaz na wszystko alergenne, nawet ryby, jaja. Rozumie to tylko mama bedaca na takiej diecie
A ja bardzo chcialabym gdzirs wyjsc pocwiczyc, chociaz na basen. Wazniejsze jest karmienie piersia

A ćwiczą już jakieś mamy po cesarce?

Mój gin powiedział że już mogę ale ja na razie się boję choć jak czytam o waszych sukcesach to mnie kusi. Może też by mi to pomogło na kręgosłup bolący.

CLEOPATRA chyba takie lzejsze cwiczenia mozna. Ja bym zbytnio parti brzusznych nie obciazala, czytalam o ddziewczynie, ktora czucie stracila w dolnej parti brzucha, bo za wczesnie sie forsowala.
Na kregoslup polecam basen i juz 3 msce po cieciu mozna

Marika, dzięki! Dla mnie karmienie a co za tym idzie trzymanie ścisłej diety dla małej jest priorytetem. Też bym chętnie wyszła na siłownię czy fitnes, ale póki Lena tak bardzo pragnie pić z cyca a nie z butelki, to staram się swoją aktywność dostosować do jej rytmu dnia i ćwicze w domu.

są własnie mieszane zdania co do ćwiczeń po cc,jak pytalam gin na wizycie zaraz 6 tyg po cc,to powiedział,że już można ćwiczyć.No ale slyszalam opinie że to może być za wczesnie.

zreszta nie mam jakoś weny a już drazni mnie moj tusza,na poczstku bolaly kolana i kregoslup,teraz to mija,ale muszę koniecznie zrzucić te kg po mojej figurze nie ma śladu nic.

zdania na temat cc sa podzielone...wydaje mi sie, ze 6tyg. po porodzie to za wczesnie (chyba, ze myslimy o cwiczeniach karku, sklonach w dol i cwiczeniach ramion, delikatnych cwiczeniach na kregoslup rozciagajace, ewentualnie basen- plywanie rekreacyjne).
Nie polecam Chodakowskiej po tak krotkim czasie od cc bo to trening skierowany na brzuch, uda, posladki czesto wymagajacy dlugiego napiecia brzucha (chyba, ze opracowala jakis peogram po cc).

Ciecie cesarskie jest jednak normalna operacja , moze bez znieczulenia ogolnego, ale z ingerencja w narzady wewnetrzne, zalozonymi tam szwami.

Ja zaczynalam po 4 msc i wydawalo mi sie to wczesnie. Byly to cwiczenia glownie z wlasnym ciezarem ciala, nie angazujace bezposrednio brzucha. Jezdzilam na rowerze. A wczesniej chyba troche rozciagalam plecy, bo od porodu mialam takie bole, ze chodzenie stawalo sie problematyczne.

A ja waze 53kg przy wzroscie 162cm. Tyle co przed ciaza. Jednak cialo sflaczale takie. Cos bym sobie ujedrnila. Tylko kiedy, jak Laura taka absorbujaca, starszak, psa oddalam do mamy, bedzie tam do powrotu meza.
Na swietach cos zjadlam i znow mala wysypalo i ma sucha skore. Brak mi sil, czasu i mobilizacji na cwiczenia

reklama
MariaKangnew.jpg

Danielle Strong.jpga z takimi skarpetami to by się dopiero ćwiczyło :-)...

Załączniki

• MariaKangnew.jpg
    MariaKangnew.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 56
  • Danielle Strong.jpg
    Danielle Strong.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 65
Ostatnia edycja:
Do góry