reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wracamy do formy po ciąży:):)

Oj, czyli ja nie mam szans na spożywanie odpowiedniej ilości białka-nie wolno mi nabiału, a tym bardziej straczków..

reklama
Pustiszi jajcara z Ciebie ;).

Siva bialko mozesz czerpac z miesa i jajek, poza tym jest ono tez w pieczywie. Poza tym pewnie wazysz mniej ode mnie wiec i bialka proporcjonalnie potrzebujesz mniej. Niestety jakosc miesa sklepowego pozostawia wiele do zyczenia (podobno indyk ma mniej hormonow i antybiotykow), a u mnie na poludniu Polski dobrej ryby nie uswiadczysz.

Jak sie karmi to jest trudniej, a z drugiej strony latwiej, bo jeszcze zapotrzebowanie kaloryczne jest wieksze, metabolizm szybszy, latwiej trzymac dobre spozycie wody.

Pamietam z opowiesci mame, ktora ze sluchawkami i w dresiku biegala pchajac przed soba dzieciaka w gondoli. Wtedy pomyslalam, ze jest szalona :D, ale byc moze zawsze uprawiala sport i jej tego brakowalo.

A po cwiczeniach odciagacie pokarm i wylewacie? czy normalnie karmicie?

Siva :( moja Tosia tez tolerowala nabial w postaci kilkunastu ml mleka do kawy wiec rozumiem.

Kazdy ma plan na siebie- swoja diete i treningi. Ja Was podziwiam ze tak wczesnie i ze w domu bierzecie sie za powrot do formy i trzymam kciuki :).

No właśnie, jak będziemy 8 miesięcy po porodzie, to pewnie każda z nas, będzie już miała na swoim koncie jakieś sukcesy w tej materii i będzie się mogła nimi pochwalić. Na razie bez szaleństw - kto może i chce ćwiczyć ten to robi, a i na resztę przyjdzie czas :-)

reklama
A ja wczoraj wyskoczyłam na pierwszy trening siatkówki:) sport uwielbiam,ale gimnastyki ani siłowni nie lubię i ćwiczyć nie będę:-)

Do góry