reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wracamy do formy i figury

Heh dzisiaj waga wykazała mi 1,5kg do wagi z przed ciąży! Jestem w szoku bo jem więcej niż w ciąży i nie zaczęłam jeszcze ćwiczyć a co raz mniej waże :) To chyba dźwiganie tego mojego małego 'klocka' sprawia że tyle spalam. Cóż za miłe rozpoczęcie dnia...:)

reklama
A ja ważę mniej niż przed ciążą, chociaż nie ćwiczę i jem prawie normalnie.Nie wiem, może karmienie piersią tak na mnie działa ale przed ciąża ważyłam 56kg a teraz ważę 53kg. Z tym że ja w ciąży nie wiele przytyłam bo najpierw 10kg a późnij przy diecie cukrzycowej schudłam jeszcze 2 kg i tak już zostało mi do porodu te +8kg.

Moncia chciałabym tyle ważyć :) Przed ciążą ważyłam 56.5kg w ciąży +17kg. Może jeszcze zejde jak zaczne ćwiczyć, a muszę zacząć bo w ogóle nie mam mięśni na brzuchu i na twarzy wydaje mi się że grubo wyglądam.
W tym karmieniu piersią coś widocznie jest, dzieci z nas wyciągają wszystko :) Moje kilogramy przechodzą na tego małego szkraba :)

ha ha ha pisałam że wytrzymałam 4 min ćwicząc skalpel chodakowskiej. DZiś znowu chciałam ćwiczyć...i okazało się że wtedy to ja turbo spalanie ćwiczyłam. Dziś skalpelek zaliczony. Zależy mi na pozbyciu się tłuszczyku wszędzie do chrztu, przed zakupem sukienki. Mam 2,3 kg na plusie, ale zero mięśni......

czekolada - ja sobie bieganie daruję, cyce bym sobie do pasa wyciągnęła:-D ale pewnie niebawem wybiorę się na nordic walking. Dzisiaj udało mi się też poćwiczyć w domu, zapuściłam imprezkę na open fm i próbowałam przypomnieć sobie kroki z zajęć dla brzuchatek:-D

zozzolka wrzucam przepis na dukanowskie bulki z mikrofali i nawet smaczne:) niestety na robienie chlebka dukanowskiego brak mi czasu jak bulki mi sie znudza zamowie na allegro chlebek:p
SKŁADNIKI (1 PORCJA – 3-4 KROMKI)
puce.gif
2 łyżki otrębów owsianych
puce.gif
1 łyżka otrębów pszennych
puce.gif
1 jajko
puce.gif
1 łyżka serka homogenizowanego (0-5%)
puce.gif
1 łyżeczka proszku do pieczenia
puce.gif
szczypta soli
puce.gif
przyprawy (wg gustu)

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA
Całość wymieszać na jednolitą masę. Przelać do małej miseczki i w niej piec w mikrofalówce 800 W przez 4 minuty. W czasie pieczenia masa sama odklei się od brzegów miski i wyrośnie w formie kulki – wystarczy wyjąć. Gdy trochę ostygnie, pokroić w kromki.Bułeczkę trzeba dobrze doprawić solą i pieprzem bo wyjdzie mdła. Dodatkowo można też przyprawić dowolnymi ziołami – wg uznania i smaku (ja najczęściej dodaję szczyptę bazylii i oregano w proszku).

Zależy mi na pozbyciu się tłuszczyku wszędzie do chrztu, przed zakupem sukienki. Mam 2,3 kg na plusie, ale zero mięśni......

nie pamiętam wiosna czy wy na cycu, czy na butelce... ale ja na chrzcinach Gosi zaliczyłam wtopę z sukienką (więc przestrzegam inne);-)
karmiłam cycem, a kupiłam sukienkę... i przy każdym karmieniu musiałam rozbierać się do rosołu:-D
wprawdzie impreza była u teściowej, która ma dużą chatę i było sie gdzie schować, ale ogólnie denerwujące to było.:cool2: Przy karmieniu cycem na pewno praktyczniejsza jest ładna spódniczka i bluzka:tak:

reklama
cyc:) do chrztu mam jeszcze m-c. za sukienką/spódnicą dopiero się rozglądam...kupię na 1-2 tyg przed. NO i w takim razie uwzględnię Twoją wskazówkę, chyba że coś mnie zauroczy:-):-):-) planuję trochę odciągnąć pokarmu na chrzest

Do góry