reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wracamy do formy i figury

reklama
Ja już po zabiegu derma roller - auć, bolesne, a na boczkach łaskoczące, a brzuch czerwony jakby mnie ktoś wrzątkiem oblał, ale podobno efekt ma być widoczny już po pierwszym zabiegu tj. za tydzień:-D jak się zagoi:-D

dziewczyny co robicie na pozbycie się cellulitu?

miałam z nim problem już wcześniej ale po tej ciąży zrobił się mega wielki, nie da rady założyć białych spodni bo przebija...tragedia jakaś normalnie....za miesiąc mamy chrzciny młodego i chciałabym móc wskoczyć w jakieś jasne spodenki....od 2 tyg. (systematycznie codziennie bo wcześniej to jak mi się zachciało) ćwiczę z Ewką, masuje nogi taką drewnianą szczotką, pije dużo wody (to akurat od dawna) odstawiłam słodycze, nawet kupiłam bańki i robiłam masaż...
gdzieś czytałam o koncentratach które się nakłada na ciało i owija się folią ale nie wiem czy to skuteczne...

mając 18 lat przytyłam 15 kg po tabletkach antykoncepcyjnych, nadprogramowych kg nie zrzuciłam, później 1 ciąża...wiedziałam, że chce kolejne dziecko wiec nie chciało mi się nic robić z moim ciałem, ale obiecałam sobie, że po urodzeniu 2 dziecka wezmę sie za siebie wiec wreszcie przyszedł ten czas....

Dominiczka - mi w 2008 pomógł dwutygodniowy turnus w sanatorium w Kołobrzegu. codziennie 3 godziny nordic walking, ćwiczenia, siłownia, dwa razy dziennie basen, dieta Bardadyna 1200 kalorii, dużo wody i codziennie masaż. Na wadze schudłam 300g, ale objętościowo chyba ze 2-3 rozmiary, no i pozbyłam się cellulitu. W moim przekonaniu drogie specyfiki nie działają, bo i tak chodzi o masaż. np. w tym Kołobrzegu do masażu używali Ziaji.

Tak więc teraz ćwiczę i masuję się pod prysznicem peelingiem, przy nakładaniu balsamu, czy też przed TV (mam taki zwykły masażer nakładany na rękę). Jeszcze nie znikł, ale jest mniejszy.

no tak jak mówiłam codziennie ćwicze, na biegi ani nordic walking nie moge sobie pozwolic bo jestem z dzieciakami sama wiec nie mam co z nimi zrobic, dieta odpada bo dalej karmie.

kupiłam pare produktów z bingospa mam nadzieje, ze wspomoga.

Nie wiem gdzie zapytać więc zapytam tu,

nigdy nie robiłam sobie henny, ani u kosmetyczki a tym bardziej sam asie nie porwałam. za to szwagierka pracuje w rosmanie i zrobiła mi zrzutkę...i w sumie jak mam to mogła bym zrobić ale nie wiem jak. instrukcje jest dość lakoniczna....Jakieś porady ??

Felidae a na brwi czy rzesy?
Na brwi sie nie porywaj, bo to trzeba mieć wprawę - zostają ślady na twarzy.
Natomiast rzęsy możesz spróbować, tylko uważaj na oczy.

Ja sobie czasami latem robiłam na rzęsy, jak nie chciało mi się w upał malować.

Jeśli na rzęsy chcesz zrobić, to spróbuj rozrobiony płyn nanieść końcem metalowej łyżeczki albo załączoną szpatułką. Nie musi być od podstawy rzes, żeby nie napaprać sobie do oka. Jak wleci do oka, to bezwzględnie wszystko zmyj - dosyć piecze.

Dobrze jest posmarować wazeliną wokół oczu, jakby coś poleciało, zeby nie było śladu na skórze.

Do zmywania przygotuj sobie płatki kosmetyczne i myj wodą z mydłem.

Kosmetyczka robi to tak, że wokół oczu kremuje lub daje wazelinę, zamykasz oczy i wtedy podkłada pod rzęsy płatek kosmetyczny i dopiero wtedy nakłada hennę.

Feli ja jak robie brwi i rzesy sama to mam specjalnie do tego celu wymyta szczoteczke od tuszu do rzes ;-) nakladasz jak tusz i zmywasz potem wacikiem :-) brwi robie tez ta szczoteczka delikatnie, zeby tylko naniesc na wloski i nie ubrudzic skory (nienawidze tych sladow po hennie)

U mnie w końcu drgnęło:-D. Przez długi czas stało na +4 do wagi wyjściowej, aż w końcu drgnęło. Nie wiem czy to Szymek więcej ciągnie czy te sałatki na kolację, ale jest lepiej:tak:

reklama
Do góry