reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wracamy do formy i figury

Hej hej zaczęłam ćwiczyć... już od tygodnia robię trzy serie brzuszków każda po 100 i nie wiem kiedy zakwasy mi miną, ale myślę, że prędzej mi kark odpadnie, bo tam też mam zakwasy... a skóra jak wisiała tak wisi...:eek:mam nadzieję, że do chrzcin i wesel sierpień/ wrzesień coś ruszy...

reklama
Ja tez zaczełam ćwiczyć ;-) najpierw zaczęłam z Chodakowską ale dostałam plamienia więc na razie przyzwyczajam organizm, brzuszki ale narazie po 50, codziennie bedziemy zwiekszac, no i kupiłam motylka bo chce uda odchudzic i wzmocnic miesnie cyckowe ;-)
i tez tak jak Hania mam nadzieje, że do wrzesnia (chrzciny Franka) i października (wesele) bedzie znaczna poprawa ;-)

Ja też ćwiczę, początkowo jak Szymuś spał, ale teraz sadzam go w bujaczku i patrzy na mnie jak się rozgrzewam:-D Minę ma nieziemską, co najmniej jakby ufo zobaczył:-D Po rozgrzewce on albo zasypia albo głodnieje i po karmieniu zasypia, to wtedy schodzę do parteru i brzuszki ćwiczę. Ja wspieram ćwiczenia masażami i peelingami pod prysznicem, jak Mały "pozwala" to i pół godziny mi to zajmuje. Kupiłam fajną rękawicę do masażu/peelingu w Rossmanie, jest z materiału więc dostosowuje się do ręki, no i można ją prać w pralce. Mi już blizny na brzuchu jaśnieją, a od poniedziałku zaczynam serię zabiegów na brzuch - derma roller, zobaczymy co to da, oprócz drenażu portfela:-D

Pscółka, ćwiczymy dokładnie tak samo. Też ćwiczę, a dziecko kładę do leżaczka bujaczka, albo ma matę - i patrzy na mnie. Ćwiczę z chodakowską tak od dwóch tygodni. Nigdy nie zrobiłam całego skalpela bez przerwy, bo zawsze mała dopomina się o karmienie, choć jest najedzona, albo słyszę jak walnie w pampers - i niestety muszę przerwać. Ale i tak nie dałabym rady zrobić ciągiem całego skalpela.

Mi bardziej odpowiadają marsze z wózkiem. Mała wtedy grzecznie śpi. A marzy mi się mieć czas i siły na bieganie albo jeszcze lepiej sobie powiosłować po jeziorku...

a ja wczoraj chciałam sobie coś kupić, mierzyłam fajne spodnie w Quiosque... ale jak zobaczyłam, że dobrze na mnie leży dopiero rozmiar 42 to się załamałam... buuu.... stwierdziłam, że 42 to ja nie kupuję:no: i teraz jest mi podwójnie przykro....

hello
zazdroszcze determinacji. mnie najlepiej pomaa chudnąć stres, ale takowych brak ( i nie narzekam)

ćwićże sporadycznie na placu zabaw jak Olek śpi, bo mamy taką mała siłownię na powietrzu. no i kilka razy na huśtawce po 30 minut sie pohuśtałam ( jejku jakie miałam zakwasy w udach o_O:eek:) i lekko przytarte boczki bo na huśtawkę tak delikatnie na wcisk wchodzę.

Tasia - ja mojemu już muszę pałąk wieszać w wózku, bo przez większość spacerku już nie śpi i mu się nudzi:-D
Ja marzę, żeby się wyrwać na nordic walking, ale to może dopiero jesienią/zimą jak Mały już nie będzie tak zależny od cyca. Poprzedniej zimy to i przy minus osiemnaściu chodziłam, a jak puściutko na chodnikach było:-D:-D

reklama
rozmiar 34!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kupiłam sukienkę na wesele:-)

Do góry