reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wracamy do formy i figury

Mi się udało schudnąć dość sporo bo około 7 kg mniej niż przed ciążą ale skórę na brzuchu jeszcze mam nie dużo ale jest jak siedzę to wygląda jakbym miała wałek a jak stoję czy leże to mam prawie płaski brzuch nie wiem gdzie się wtedy ta skóra zbiera. Boje się robić ćwiczenia ze względu na tą ranę po cc. Nie czuję w niektórych miejscach w okolicy rany swojego ciała jak dotknę się palcem i nie wiem czy to normalne.

reklama
anezram wow gratulacje, z blizna nie pomoge bo nie wiem

nef ty sie ciesz ze chociaz jestes na 0, u mnie cały cały czas miedzy 5a 4 na plus, w sobote byłam taka zła na siebie ze bym sie poryczała, wiec w ndz od razu killera zrobiłam dzis nie dam rady, nie wiem na jak długo motywacji mi starczy

pscołka to trzyam kciuki za dalsze straty

Anrezam - gratuluję, aczkolwiek takim spektakularnym spadkom często towarzyszy bodajże niedoczynność tarczycy, sprawdzałaś może hormony? Co do blizny niestety nie pomogę:-(

lenka
- damy radę, mi najlepiej się chudnie jesienią, mam motywację, bo muszę się zmieścić w zimowe ubrania:-D

Anezram nie masz czucia w okolicy blizny, bo cięcie naruszyło nerwy. Ja tak kiedyś miałam, jak prawie sobie odcięłam palec krajalnicą do chleba. Chyba z rok czy dwa nie miałam czucia w tym opuszku, mimo, że się wygoiło i wyglądało normalnie. Ale jak masz wątpliwości spytaj gina na następnym przeglądzie.

Lenka killera to ja kiedyś raz zaczęłam... może z 5-10 min i miałam wrażenie, że zaraz mnie będą zbierać z podłogi:-D
więc może masz 4+ ale na pewno lepszą kondycję:-D

Ważyłam się ostatnio u teściów, i muszę stwierdzić, że waga powoli schodzi:baffled: jak na razie to 51 kg mam, a gdzie tam moje 45 kg sprzed ciąży :-(przez ok. 2 miesiące schudłam 2 kg, przy czym coś raz wzrosło. Trzeba się wziąć za siebie, nie ma co...

pscółka to mnie zmartwiłaś dziś zrobiłam morfologie bo czasem mi się w głowie kręci i myślę że to anemia. A jak sprawdzić te hormony.
Nef ty natomiast mnie uspokoiłaś :) zapewne tak jest. Ale zapytam gina przy okazji

Anrezam - idź do endokrynologa, on Ci zleci odpowiednie hormony. Właśnie przy tarczycy takie osłabienie jest, moja teściowa ma właśnie nawrót. Ja w ciąży robiłam tsh i ft4, ale nie wiem czy to jedyne co się bada w takiej sytuacji.

phel to be4dziemy razem się motywować, juz zaczełam cwiczyc, max 6 razy w tyg, min 3 razy, zobaczymy co z tego wyjdzie, raz kiler raz skalpel

Nef z kondycją nie jest źle, ale ciało takie blee

reklama
Ja wróciłam do nordic walking:tak: Mąż usypia syna, a ja się wymykam, normalnie szaleństwo:-D Trochę wolności, a samopoczucie od razu lepsze. Jesienią i zimą lubię najbardziej chodzić. W sobotę też wracamy na basen. Chłopaki na zajęcia z pływania, a ja freestyle:-D

Do góry