ma w nazwie ptaka,który na szyi nosi czerwone korale i robi, o ile się nie mylę, "gul, gul, gul";-) - najfajniesze szybkie jedzonko na dyżurach w jednym ze szpitali, w których pracowałam (było tyle pracy,że znajdowało się czas tylko na parówki z mikrofalówki, mniam mniam...) :-)
reklama
benita_29
Marcowa mama 2006
Taaak...szpital..parowki...wiem cos o tym... ;-)
felqua
Fanka BB :)
Ja parowek nie daje, sama tez ich nie lubie, co do danonkow-to po nich Jas ma skaze bialkowa-wiec tez odradzam!
Kubusie i bobfruty Jas dosyc lubi-ale tez nie pije wiecej niz 1 tygodniowo.
Wedliny ze sklepu je- bo nie wyobrazam sobie gotowania miecha lub pieczenia itd. w takich warunkach jakie ja mam w kuchni ( piekarnik z lat 70)-ale tez kupujemy mu wylacznie szynke z indyka.
Ogolnie nie lubie zbytniej przesady z ostroznoscia podawania dziecku konkretnych produktow-nawet w tych super ekologicznych warzywach i owocach sa takie swinstwa ze hej! Przyklad- mieszkamy kolo huty Trzyniec wypuszczajacej w powietrze kupe zanieczyszczen-a sasiad ma plantacje warzyw ekologicznych-jak one sa takie zdrowe to ja jestem swiety turecki-ale za to zbija kupe kasy na samym przymiotniku EKOLOGICZNY!
Kubusie i bobfruty Jas dosyc lubi-ale tez nie pije wiecej niz 1 tygodniowo.
Wedliny ze sklepu je- bo nie wyobrazam sobie gotowania miecha lub pieczenia itd. w takich warunkach jakie ja mam w kuchni ( piekarnik z lat 70)-ale tez kupujemy mu wylacznie szynke z indyka.
Ogolnie nie lubie zbytniej przesady z ostroznoscia podawania dziecku konkretnych produktow-nawet w tych super ekologicznych warzywach i owocach sa takie swinstwa ze hej! Przyklad- mieszkamy kolo huty Trzyniec wypuszczajacej w powietrze kupe zanieczyszczen-a sasiad ma plantacje warzyw ekologicznych-jak one sa takie zdrowe to ja jestem swiety turecki-ale za to zbija kupe kasy na samym przymiotniku EKOLOGICZNY!
anian
ma w nazwie ptaka,który na szyi nosi czerwone korale i robi, o ile się nie mylę, "gul, gul, gul";-)
też lubię te parówki:-) :-) :-)
kasiulla23
Mama marcowa'06
dziewczyny mam maly problem
Lenka odstawila sie od cyca wiec chyba powinnam podac jej cos mlecznego
dzis sprobowalam podac jej mleko HA i nie chciala kaszki na tym mleku tez nie i nie wiem co robic
czy dziecko w tym wieku musi pic mleko modyfikowane a moze wprowadze jej jogurty i np twarozki ???
dodam ze bierze zyrteck od wrzesnia bo podobno jest alergikiem ale jeszce nigdy jej nie wysypalo i mam jej podawac ten zyrtec dopoki nie wprowadze najsilniejszych alergenow czyli chleba mleka jaj itd
dodam ze cielecinka nie uczula i chleb chyba tez nie (choc sa po nim luzniejsze kupy - czy to normalne ??? ale je go juz od ponad 2 tygodni)
acha i codziennie je dwa razy kaszke sinlac i czy ona nie zastepuje jakos mleka???
Lenka odstawila sie od cyca wiec chyba powinnam podac jej cos mlecznego
dzis sprobowalam podac jej mleko HA i nie chciala kaszki na tym mleku tez nie i nie wiem co robic
czy dziecko w tym wieku musi pic mleko modyfikowane a moze wprowadze jej jogurty i np twarozki ???
dodam ze bierze zyrteck od wrzesnia bo podobno jest alergikiem ale jeszce nigdy jej nie wysypalo i mam jej podawac ten zyrtec dopoki nie wprowadze najsilniejszych alergenow czyli chleba mleka jaj itd
dodam ze cielecinka nie uczula i chleb chyba tez nie (choc sa po nim luzniejsze kupy - czy to normalne ??? ale je go juz od ponad 2 tygodni)
acha i codziennie je dwa razy kaszke sinlac i czy ona nie zastepuje jakos mleka???
Emcia
Marcowa Mama '06
Kasia, a moze sprobuj inne mleko. Moze to jej po prostu nie smakuje? No bo ona powinna jeszcze pic mleczko modyfikowane do konca pierwszego roku zycia 2-3 razy dziennie, albo jesc mleczne posilki np. kaszki na mleku. Jogurty i twarozki mysle, ze mozesz tez wprowadzic Ella je juz od ukonczenia 9 miesiaca zycia i nic jej nigdy nie bylo!;-)
katiNJ
Jogurty wedlug tutejszych pediatrow trzeba zaczac podawac od 7 miesiaca.
Nie jestem na bierzaco z polskimi jogurtami ale czy sa jakies specjane dla niemowlat ( z niska zawartoscia cukru)? Bo przeciez nie bede brala z usa na zapas
Nie jestem na bierzaco z polskimi jogurtami ale czy sa jakies specjane dla niemowlat ( z niska zawartoscia cukru)? Bo przeciez nie bede brala z usa na zapas
sylwia532
kasiulla mysle ze emcia ma racje,mozesz juz wprowadzac mleczne jedzonko typu twarozek,jogurt(ja podalam jak maly mial 10m-cy i troche z godnie z kalendarzem zywienia z poradnika) z tym ze jak mala jest alergikiem to nie wiem czy juz czy po roczku?sprobuj troszke i obserwuj
reklama
ivka76
Po odstawieniu od piersi Maluch nie musi już pić mleka jeśli nie chce - ważne żeby zjadał jogurty (zwłaszcza naturalne bez cukru) i biały ser.
Ja osobiście polecam jogurt naturalny danone bez cukru i serek wiejski piątnica.
Ja osobiście polecam jogurt naturalny danone bez cukru i serek wiejski piątnica.
Podziel się: