reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Ja osobiście polecam jogurt naturalny danone bez cukru i serek wiejski piątnica.
Mateusz właśnie takie dostaje - Danone i piątnica:tak: , ale mleczko też pije, chociaż ostatnio niechętnie więc zastanawiam się czy wogóle je dawać, skoro Ivka napisała że nie trzeba. Po co dziecko zmuszać. Są dni kiedy na raz wypije całą butlę, innym razem macha rączkami na znak protestu.

reklama
Dziewczyny wszystko cacy,tylko jeśli dziecko jest alergikiem to nabiał jest niewskazany .Przecież to właśnie alergen.Tylko czy rzeczywiście ma alergię na białko skoro go nie wysypuje po cielęcinie.Mój Kacper jest alergikiem i dostaje wysypkę po zjedzeniu cielęcinki.O jogurtach i serkach możemy na razie zapomnieć:-( :-( :-(

no a ja gdzies slyszalam ze nleczko trzeba pic do 3 roku i nie wystarcza jogurty itp :confused:
ale rano Lenka wypila mleczko - 110 ml :-)
a jak wygladaja posilki u was?
czy moze byc np rano mleko z butli lub kaszka
potem kaszka na mleku lub jogurt
obiad
owoce
mleko lub kaszka na mleku
czy nie za duzo tego mleka:confused:
kurcze cyc to cyc i nie bylo problemu :-D :-D :-D

Kasiulla ja też się nad tym zastanawiałam, Mateusz oprócz butli mleka rano i wieczorem (jeśli chce pić) dostaje w ciągu kaszkę mleczno-ryżową i jogurt. Nie za dużo tych mlecznych rzeczy? Oprócz mlecznych posiłków oczywiście jeszcze owoce i obiadki.

U nas z mleka to też - mleczko rano i wieczorem niekiedy w nocy i niekiedy w dzień ( jak jest ochota) do tego kaszka mleczno-ryżowa na kolecje i czasami jakiś deserek w formie serka - jogurtów Kuba nie lubi.

W sumie dajemy tyle samo mleczka więc chyba źle nie jest tym bardziej, że dzieci jedza z ochotą

U nas tez mleczko-cyc w nocy (jak sie obudzi) i rano tez, potem sniadanko-musli lub kaszka na mleku modyfikowanum, potem obiad, deser i na kolacje znowu cos na mleku modyfikowanym- budyn lub kaszka! Oprocz tego jak jest chec to jogurt lub serek!;-)

Dziewczyny z tego, co wiem dzieciom w wieku naszych wystarczają dwa mleczne posiłki w ciągu dnia, ale nikt nie mówił, że jeśli jest tych posiłków np. 4 to jest źle.

reklama
Ja z mlecznych rzeczy, oprócz cyca, podaję kaszkę mleczno-ryżową, jakiś serek lub jogurt. Ale to wszystko nie codziennie. Kaszka co drugi lub trzeci dzień a serek lub jogurt raz, dwa razy w tygodniu.
Pozdrawiam

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry