reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Maga a sskad wiesz ze to uczulenie na gluten jak sie objawia???

dziewczyny na co mam zwracac uwage podajac mleczko - jak moze objawiac sie ewentualne uczulenie na mleko :confused:

reklama
kasiulla po każdej próbie wprowadzenia glutenu pojawiaja sie brzytko pachnące, śluzowate ,pieniące kupy od których na dupce małej tworzą się krwawiące ranki:-(

KatiNj ja znalazlam w rossmanie specjalne jogurty dla dzieci -Baby Jogo firmy nestle -sa rozne smaki truskawkowe, waniliowe- sa sprowadzane z Holandii-i sa naprawde fajne nawet moj syn ze skaza bialkowa nie ma na nie alergii.
Jas pije mleko rano a wieczorem kaszke- ale znam roczne dziecko ktore nie chce ani kaszki, mleka, jogurtu itp. i lekarz pediatra powiedzial zeby sie tym nie przejmowac bo wapno jest takze w owocach i jarzynach.

Dzieki felqua.
Jesli chodzi i mleko to slyszalam ze roczne dziecko powinno wypijac 3 szklanki mleka dziennie, w co wliczane sa tez kaszki i jogurty a jak dziecko nie chce mleka to dawac inne produkty zawierajace wapn np ser zolty, brokuly.

27 ide na wizyte na 12 miesiecy i zapytam czy juz zaczac wycofywac sie z mieszanki i dawac zwykle mleko.

felqua ja też Ci dziękuję za podpowiedż.Muszę koniecznie spróbować podać mojemu Kacperkowi te jogurty.Wczoraj dałam mu po raz pierwszy w życiu spróbować pół plasterka żółtego sera no i dzisiaj są już efekty:-( :-( :-( .Cała bużka w kropeczki.Może te jogurty mu podejdą...

Felqua- ja szukałam baby jogurtów ....ale nigdzie nie było...skoro mówisz że w rossamnnie musze zobaczyc...
a ja dałam Antkowi w sobote danonka....zjadł a potem krzyczał że mało....na razie jest ok .
i od jakiegoś półtora tygodnia dajemy całe jajko....nie ma żadnych kłopotów:tak: :tak: :tak: :tak:

pytia a kiedy zamierzasz podać jasiowi coś z glutenem? ja konsultowałam się z jednym pediatrą, który kazał spróbowac po pierwszych urodzinach...mi się wydaje,że to za szybko...

W naszym rossmanie nie ma tych jogurtów:no: :wściekła/y: .

ja dałam mojemu Kacperkowi bułeczkę grahamkę i niestety była wysypka i niefajna kupka.Na razie pieczywo idzie w odstawkę.

reklama
wspolczuje waszym dzieciaczkom tych uczulen na rozne jedzonko. szczerze owiac Zuzia jeszcze w ogole nie miala na nic uczulenia co mnie cieszy i szczerze mowiac je juz wszystko. nie wiem czy dobrze robie dajac jej wszystko ale ona sama sie tego domaga i nie chce jest zadnych specyfikow specjalnych dla dzieci

Do góry