reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

reklama
A jaka jest norma kupkowa:confused:

Patrycja robi tak ok.3 na dzień i zaczęłam się zastanawaić czy to źle.

Ale ona też pochłania duże ilości jedzonka-tego gotowanego przeze mnie:-p

ilosc kupek zalezy wlasnie od ilosci jedzenia. Moja Ola zyje glownie mamusinym mleczkiem, wiec nie bardzo ma co wydalac, bo mleczko trawi w prawie 100 % :-D
Aha- i okazalo sie, ze niestety nie toleruje w ogole jajek. Po raz drugi po podaniu minimalnej ilosci jajka (na czubku lyzeczki od herbaty) i to przepiorczego miala potworne 2-godzinne wymioty.

A moje Słoneczko coś nieźle uczuliło, a już wydawało się, że pomału wychodzi ze skazy. Oczywiście nadal 4x dziennie Bebilon Pepti. O nabiale (w tym mleku krowim) w tej sytuacji możemy zapomnieć. Zanim coś kupię, albo ugotuję, to zastanawiam się nad ewentualnym alergenem. Na szczęście nie marudzi przy jedzeniu gotowanych zupek.

Kasia- a może to antybiotyk ...czasami uczulają ... mój Antek jak miał 3dniówke to lekarka dała mu coś przeciwwirusowego ale dodatkowo wapno ..bała się ewentualnej alergii..:tak: :tak:

Jeśli chodzi o nowości to dałam dzisiaj Antkowi kaszkę manne specjalnie dla dzieci (Bobovita ma cos takiego) jest to mleczna kaszka manna zobaczymy ale drogie to jest jak cholera ...więc chyba zaczne sama robić na Bebilonie. A druga rzecz to kaszka Nestle z 8 zbóż ( miała pomóc trawienie a tymczasem zatkało Antka i drugi dzień kupy niet:baffled: )

karolkaz ja kupilam zwykla manna ale nie wiem jak ja zrobic bo pisze na niej zeby pogotowac na mleku dla maluszka a przeciez mleka modyfikowanego nie mozna gotowac :confused: jak robisz ta z bobovity :confused:

A u nas znowu strajk Selinka nic nie chce jesc tylko cyc , butla z mlekiem soczek i chrupeczki kukurydziane :sick: czekam cierpliwie ale trwa to juz dobre kilka dni :-(

reklama
Asia- ta kaszka manna z Bobovity jest już na mleku ..więc tylko woda i wsypuje kaszkę....ale ta kaszka jest droga. Wiesz co kiedyś kupowałam kaszkę mannę błyskawiczną i albo na gorąca wodę albo mleko się wyspywało i gotowe...więc może to zaczne stosować :-) :-) :-) :-)

Do góry