reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

karolka ja mam kaszke manna blyskawiczna tylko tam pisze zeby ja gotowac ok 2 min dla malych dzieci , wiec chyba ugotuje na wodzie pogotuje a na koncu dodam mleko modyfikowane zeby go nie gotowac :confused:
zrobie tak dzisiaj na kolacje i zobacze co mi wyjdzie ;-)

reklama
Asia 21 ja tak robiłam manne jak piszesz - gotowałam na wodzie a poxniej mieszałam z bebilonem - ale Kubie niestety nie smakowała
... ale on należy do niejadków

Dzisiaj byl debiut kaszki mannej i Selince posmakowalo :-)

aqua wlasnie tak zrobilam pogotowalam na wodzie dodalam mleko i owoce , zrobilam gesta zeby Selinka wiecej zjadla bo dalej jest niejadkiem..... i zjadla pol orcji :happy:

Dzisiaj byl debiut kaszki mannej i Selince posmakowalo :-)

aqua wlasnie tak zrobilam pogotowalam na wodzie dodalam mleko i owoce , zrobilam gesta zeby Selinka wiecej zjadla bo dalej jest niejadkiem..... i zjadla pol orcji :happy:
Asia, a jakie owoce dodawałaś?? I w jakich proporcjach zrobiłaś tą kaszkę?? Spróbuję ugotować Łukaszkowi.:tak:

u nas kaszki + chlebki tj. wszystko z glutenem poszło w odstawkę - były płacze, zapacia, bóle brzuszka
lekarka kazała odstawić i poczekać jakiś czas, Agatka jeszcze nie jest gotowa

napisze wam co się odwiedziałam od lekarza o mleku krowim.
Jeżeli dziecko nie ma rzadnych problemów brzuszkowych i je tylko 1-2 posiłki mleczne to po skoczeniu roczku moża przejść na normalne mleko 2% ale jak je więcej to bezpieczniej jest zostać przy modyfikowanym - więc my zostajemy musimy przejść tylko na bebilon 3 bo Kuba je duzo mleczka.

a i jeszcze pytałam o nocne karmienie - mówiła, że skoro się budzi raz to narazie mu dawać bo jeszcze potrzebuje tego posiłku ale niedługo sam powinien z niego zrezygnować. Kuby niestety piciem nie da się w nocy oszukać bo wypije wode i czeka na mleczko ;-)

to tyle co się dowiedziłam na tematy mlekowe

a u nas narazie nie ma nowości pokarmowych - to co jest dozwolone do jego wieku zaakceptował bez problemu. Z kolejnymi nowinkami czekamy do skończenia roczku- to już tuż tuż

no to d.... ja też chyba muszę odstawić chleb albo kaszkę albo jedno i drugie. w nocy IGa bardzo nerwowa i mam wrażenie że coś ją pobolewa. po za tym kłopoty z kupą i w trakcie robienia od kilku dni płacz okropny.. no chyba że ma to związek z mlekiem modyfikowanym, bo podałam jej kaszkę z mlekiem...

reklama
kasianka, to spróbuj najpierw odstawić kaszkę na mleku modyfikowanym, mojej Agatce kaszka z Hippa na mleku modyfikowanym też szkodziła

Do góry