reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

reklama
ja jeszcze cierpliwie czekam z podaniem glutenu,biszkopty to dla mnie tylko sam cukier, a moje dziecko jest dostatecznie okrągłe, więc nie zamierzam ich podawać...
z nowości hitem u nas jest mus bananowo-truskawkowy gerbera

ja jeszcze cierpliwie czekam z podaniem glutenu,biszkopty to dla mnie tylko sam cukier, a moje dziecko jest dostatecznie okrągłe, więc nie zamierzam ich podawać...
z nowości hitem u nas jest mus bananowo-truskawkowy gerbera

Próbowaliśmy tego musu, bardzo smakował Łukaszkowi, niestety na brzuszku pojawiła się wysypka i narazie musieliśmy odstawić.

moja Zuza chyba juz prawie wszystko je to co my i nic jej nie jest a to tylko dlatego ze zadnych rzeczy dla dzieci nie chce jesc wiec nie mam wyboru

no właśnie z tym ryżem .... mi się wydawało, że ten biały jest bardziej lekkostrawny i bałam się podawać brązowy, zwłaszcza, że coś tam czytałam o nietolerowaniu błonnika ....
ja już sama nie wiem
Ivka - dajesz brązowy i jest ok? bo też mam ochotę się na niego przerzucić

u nas dopiero co skonczyly sie problemy z przeziebieniem i biegunka (ta ostatnia to nie wiem skad sie wziela???:szok: )
na biegunke oprocz smecty i lactoralu dostalismy nakaz ODSTAWIENIA wszelakiego mleka na 3 dni. i tym oto sposobem nasza niunia od 48h nie je nic mecznego i tak ma byc do jutra. oby potem to swinstwo nie wrocilo....
co do nowosci pokarmowych to do zupki dostajemy czosnek i cebulke (pod koniec gotowania dodaje i przed miksowaniem usuwam wiec mala tego nie je).
podalam gluten. w koncu ma juz 9,5 miesiaca i bez przesady - te 2 tygodnie nie zrobia az takiej roznicy. podaje chrupaczki z herbatka, skorke od chleba, grysik. no i mamy podawac tylko 3 mleczne posilki.
w jaki sposob/w jakiej formie podajecie chlebek lub buleczke ?

Ja kromkę chleba smaruję cieniutko masłem i daję Muszkowi gryźć. A bułkę po kawałeczki wkładam do buźki lub całą daję do łapki. Chleb daję bez skórki.
Pozdrawiam

Witam panie dawno nas nie było. U nas to az strach powiedziec pewnie zjedziecie mnie z góry na dół. Kamil je gluten i to nie mało tzn. nie ma możliwości jeść cokolwiek bez udziału Kamila. Kromka chleba czy bułka podczas śniadań to dla Kamila normalka. Potrafi zjeść swoje jedzonko i w 2 minutki po tym jak sie je to jest taki wrzask- terrorysta mały, że trzeba mu dac i nawet kotlety jadł oczywiście w małych ilościach. Na szczeście nic mu nie ma. Wiem że mogą tego być późniejsze konsekwencje ale on nas SZANTAŻUJE i TERRORYZUJE i trzeba mu dać.Kapuste z bigosu też jadł a na wigilię barszcz czerwony i jak przestałam mu dawac to był taki wrzask że uszy bolały :tak::tak::tak::tak:

no właśnie z tym ryżem .... mi się wydawało, że ten biały jest bardziej lekkostrawny i bałam się podawać brązowy, zwłaszcza, że coś tam czytałam o nietolerowaniu błonnika ....
ja już sama nie wiem
Ivka - dajesz brązowy i jest ok? bo też mam ochotę się na niego przerzucić

Brązowy jest ok - ja działam z jedzeniem wg metody Montignaca dla dzieci i jak do tej pory wszystko się sprawdziło.

reklama
To nie o pokarmach ale tak jakby. Kuba od 2 tygodni zalatwia sie doslownie po kazdym posiłku. To chyba nie jest dobrze co??
Dupke juz ma czerwona i zadne kremy nie pomagaja.:-(

Do góry