reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

a ja ostatnio odkryłam płatki ryżowe firmy "kupiec". POLECAM. Koszt niewielki, u mnie w sklepie za opakowanie ok. 1,80. Robię Miłkowi na mleku modyfikowanym, ale można i na wodzie. Dodaję małemu do tego jakiś owocek np. tarte jabłuszko i jest pycha.
JA kupiłam takie z ryżu brązowego:
070k_platki_ryz_braz_blysk.jpg

ale teraz zobaczyłam że są jeszcze takie:
080k_platki_dla_dzieci_.jpg

reklama
Osinko, pewnie że możesz gotować na wodzie lub własnym mleku, ale przecież w kaszce mannie jest gluten - podajesz już glutenowe rzeczy Agatce?, bo ja czekam do końca 10m-ca

Ivka, kupiłam kaszkę od 9 miesiąca, Agata skończyła 9 miesięcy
teraz to zgłupiałam już
do tej pory rygorystycznie tego przestrzegałam, jak wrócę do domu, to jeszcze raz zerknę na opakowanie tej kaszki

Osinko ! - no właśnie ! zwykłe kaszki owocowe BoboVity też są bardzo słodkie, dlatego podaję tylko raz dziennie i szczerze mówiąc mam objekcje - tylko czym je zastąpić???????

czy dosypać do sztucznego mleka kleik kukurydziany ???

czy kleik też jest słodki ????

na śniadanie od bardzo dawna Agatka je moje mleko z kleikiem kukurydzianym, nie jest słodki, bo próbowałam go jak robiłam na wodzie
niekiedy dodaję ja albo niania owoce do tego kleiku, ale Agatka lubi bez dodatków

Inkaa, fajne te płatki, my je zawsze zabieraliśmy na wyprawy rowerowe i potem jedliśmy na śniadanie z dodatkiem dżemu (dawały niezłą energię, szczególnie przed przełęczami hihi)

muszę je kupić dla Agatki

:-)

u nas wszelkiego rodzaju ryż jest w niełasce :-( Kupiłam te płatki ryżowe, ale musiałam je zjeść sama, bo Karola niechetnie je jadła.

To samo z kleikiem ryżowym.... ahhh, nie wiem sama czym jej urozmaicać diete...

A apropos glutenu, słyszałam o badaniach (na zachodzie), że dzieciom jako pierwszy produkt pediatrzy zalecają GLUTEN!!!! Zwariować można...

reklama
Osinko - to spróbuję z tym kleikiem:happy:

ja również danonków ani zwykłych jogurtów owocowych nie zamierzam dłuuuuugo podawać, tzn w ogóle nie zamierzam ich kupować, bo my w ogóle takich rzeczy nie jemy, najwyżej zwykły kefir albo maślankę albo jogurt naturalny więc Maks siłą rzeczy też będzie musiał się tak przyzwyczaić:happy:

ale niestety narazie jogurt chyba Maksowi nie służy bo choć ostatnio zjadł troszkę bardzo chętnie to jednak zaraz to mu się cofnęło:confused: - to już trzeci raz taka reakcja więc chyba dam sobie spokój znowu na jakiś miesiąc

Do góry