reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

ja daje bo mala podobno jest alergikiem codziennie dostaje zyrtek
chce zakonczyc karmienie piersia w wprowadzic mleko nutramigen lub ha i nie wiem czy mozna laczyc kaszke sinlac i mleko bo przeciez kaszka jest dla dzieci na diecie bezmlecznej i ma jakies bialka

reklama
a moj Patryk wreszcie polubil soczki ....bo do tej pory nie tolerowal zadnych...nawet herbatki....a jezeli chodzi o zupki to tylko takie jak my jemy ......zadnych sloiczkowych i specjalnie dla niego gotowanych nawet sie nie tknie....moj pediatra mowi ze to dobrze :)

lolcia - czy ja dobrze zrozumiałam, Mateuszek załatwia się na nocniczku???? Jestem pod wielkim wrażeniem!!!

Ivka 76 - dziękuje za rade spróbujemy z danona - jogurty naturalne faktycznie mają rózne smaki niektóre są łagodniejsze

Łukaszek zjada rano kaszkę na mleku Bebilon Pepti. Nie przeszkadza mu to jednak w towarzyszeniu mi za jakieś pół godzinki w zjadaniu kromeczki z masełkiem i szynką gotowaną - kroję mu na maleńkie kwadraciki i podaję na talerzyku, zjada paluszkami.
Próbowałam chrupaczków, ale niestety, mają w składzie mleko i są be dla maluszka :-( Skaza od razu dała znać o sobie na nóżkach.

Lolcia - brawo dla Mateuszka. Jestem pod wrażeniem.:-)

Ilona a może to ząbki?Ale skoro synek je obiadki...to nie wiem ...A probowałaś dać mu kaszkę lub samo mleko przez butelkę?
Ząbki mu wychodzą ale to jest już 7 i 8:dolne dwójeczki.podczas wyrzynania się poprzednich apetyt miał taki sam,więc i teraz juz nie powinno mu to przeszkadzać.jak miał 7 miesięcy w ciągu 2 tygodni wyrosły mu 4 ząbki a i tak jakoś tam się dało z nim wytrzymać;-)
Mój synek z butelki wcale nie pije.jak był mały i próbowałam mu dać smoczek to cały czas się krztusił i wypluwał go, więc butelki mu wcale nie daję.z kubeczka nie chciał kaszki pić a samego mleka modyfikowanego wypije może łyk-próbowałam NAN i Bebiko.a pierś ssie tylko w nocy zazwyczaj,w dzień góra 2 minuty bo zawsze jest "zajęty".
Czy któraś z was ma też takie problemy z karmieniem dzieciaczka?

reklama
ivka76 Trochę się boję. Staram się bardzo ostrożnie wprowadzać wszelkie nowinki, tym bardziej, że dietę i tak mamy mocno ograniczoną przez skazę białkową. Sama mam wrażliwy żołądek i najpierw testuję na sobie - od razu wyczuwam jakieś świństwo. Najchętniej jadłabym tylko gotowane przez siebie sprawdzone mięsa, ale nikt nie da mi gwarancji, że akurat to, co kupuję jest OK.

Do góry