reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

u mnie "na wsi" nie mozna kupić biszkoptów bezglutenowych, buuuuuu

warzywka mamy z ogrodu od dziadków, ziemniaki też, ale Kubas i tak nie chce jeść moich obiadków, jedziemy na słoiczkach, czasem uda się trochę oszukać, jak mu zmieszam...
a chciałabym już trochę ograniczyć te słoiczki ze względu na wydatek właśnie

reklama
A co do biszkoptów bezglutenowych- to znalazłam takie na internecie i co sie okazuje? Zawierają jajko! To jak to jest z tym wprowadzaniem białka? :dry: :-p

ja kupuje normalne warzywa w moim spożywczaku, jedynie ziemniaki mam z babcinego pola

co do słoiczkow to choćbym nawet chciala podac Maksowi taki obiadek to nie zje i koniec, jedynie od czasu do czasu kupię jakis słoiczek z owocami tak dla urozmaicenia diety, owocki ze słoiczka bardzo chetnie:-)

catherinka, benita - ja warzywa kupuję na targu, raczej wybieram brzydkie, .... ale widzę, że tu wszyscy straszą:szok:
gotuję je z mięsem:dry: i lekko podmiksowuję ze względu na mięso i brak zębów u Maksa:-D

Maks lubi ABSOLUTNIE WSZYSTKO słoiczki wszystkich firm, kaszki, surowe owoce (ostatnio mandarynka) i moje eksperymanty kulinarne - dziś zajadał się indykiem na słodko z ryżem, suszonymi śliwkami i jabłuszkiem.

A super smaczna jest frutapura - czysta gruszka - niestety trudno ją dostać.
Biszkopty bezglutenowe zapijane herbatką malinową też mu wchodzą gładziutko.
.... tylko chudy a długi wciąż:baffled:

koga, zazdroszczę.:-) Patrycja ma znów strajk i już nawet ulubiona gruszka nie smakuje...ale zwalam to na górne jedynki...byleby szybko się przebiły:happy:

u nas mini przełom odnośnie jabłek
jadłam dziś szarlotkę (wczoraj piekłam) i Agata jak zwykle żebrała oczami, dałam jej na łyżeczce samych jabłek - oszalała na ich punkcie :)

to już mam wspólnika do szarlotki i flipsów, ryk jest nie z tej ziemi, muszę się dzielić z dzieckiem:-p

Czasami mam wrażenie, że Łukaszek chętnie by zjadał, to co ja. To jego spojrzenie, jak wyjadam np. kanapkę. Kiedy chcę "spokojnie" zjeść, daję my wtedy Flipsy na talerzyk albo do miseczki (to nic, że za chwilę są obok). Zjada sobie chrupeczki i cieszy się do mnie.
Z uwagi na cenę słoiczków i widmo bankructwa postanowiłam stopniowo przechodzić na własnoręczne gotowanie :eek: Narazie na parze. Podstępem musze przemycać żółtko w obiadku, bo niestety samo maluszkowi nie posmakowało.
Z owockami za to kłopotów nie mamy żadnych.

A ja dziś nie mogłam znieść wzroku mojej pociechy:szok: :szok: :szok: i dałam jej skosztować pomidorówki...i jak nic nie chciała jeść tak zjadła 5 łyżek i jeszcze by chciała tylko ja nie dałam:wściekła/y:

reklama
Mnie też finanse mobilizują do własnoręcznego gotowania - zakupiłam blender i wymyślamy obiadki i deserki .

Dzisiaj Kubas na deser dostał banana + jabłko + winogrona było pycha troche mnie to zdziwiło bo słoiczkowe jest słodzsze ale może Kuba woli konkretne smaki

W niedalekiej przyszłości chce wprowadzić żółtko

Do góry