reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Mateusz potrafi wypić dziennie ok. 300 ml herbatki malinowej z dziką różą z hippa i do tego jeszcze mleko z butli albo maminego cycusia:-) Więc płynów ma pod dostatkiem:-D

reklama
Ja chciałabym zeby moje dziecko pilo soczki herbatki ale to nie wchodzi w grę. W sumie to tylko moje mleko no i łyżeczką daje codziennie wodę.

Ivka76 a z jakiej firmy jest ta seria i gdzie można kupić, normalnie w sklepie? ja się nie spotkałam z czymś takim a napewno przydałoby się bo Kuba też ma blokady . Widzialam tylko soczek z rumiankiem i melisą

Agawa1 Mam podobny problem - niechęć do picia maluszka. Zwykle mam przy sobie coś do picia wodę, albo soczek i jak tylko to możliwe daję maluszkowi. Dziś na spacerku popijał soczek. Najlepiej sprawdza się buteleczka z uszkami + ustnik niekapek. Butelka to dla niego również zabawka :-)

Te soczki są normalnie dostępne w każdym sklepie (nawet w Biedronce), a robi je Bobo Vita - są jeszcze wersje z miętą, z rumiankiem, z koprem włoskim, z melisą.

Dziękuje za informacje. Musze dokładniej przejrzeć soczki bo chyba jakaś ślepota mnie ogarneła :nerd: albo u mnie tak cienko sklep zaopatrzony

Kuba teraz już ładnie pije i dużo - średnio 250ml soku lub herbatki ale początki też były marne .

Wczoraj dodałam do zupki brokuły skończyło się płaczem w nocy, bólem brzuszka i wielkimi bączkami :tak: narazie odpadają z naszego jadłospisu. Natomiast żółtko oki

reklama
Kubas znowu dzisiaj nie chcial gotowanej przeze mnie zupki, za to bobo vita pyszna!!! on się chyba nigdy nie przestawi na normalne jedzenie...

Do góry