reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

reklama
Maggusia spokojnie możesz podawać tę zupkę, bo Brian ma 7 mies. do roku liczy się to tak:
0-1mies. - 1 mies.
1-2mies. - 2 mies.
2-3mies. - 3 mies.
3-4mies. - 4 mies.
4-5mies. - 6 mies.
6-7mies. - 7 mies.
7-8mies. - 8 mies.
8-9mies. - 9 mies.
9-10mies. - 10 mies.
10-11mies. - 11 mies.
11-12mies. - 12 mies.

Tak więc twój Brian ma skończone 6 mies. czyli teraz leci mu 7 mies. ...
mam nadzieję, że nie zamotałam zbytnio ;)

Maggusia :) Miłek tak reagował na szpinak z ziemniakami Hippa a kiedy jednak udało mi się mu dać to po dwóch łyżkach wszystko zwymiotował :tak::tak::tak:
teraz już nie namawiam :-D:-D:-D:-D

Inka wlasnie wiem ze tak w pl sie liczy ale podobno w anglii (tak slyszalam)ze powinnam czekac az wybije na suwaczku 7 miesiecy.
Choc ja i tak dzis probowalam mu podac mi zbytnio ta zupka pomidorowa z Hippa nie smakowala:eek: ale nie byla tez zla moze sprobuje jutro znow i zobacze czy otworzy usteczka hehe:-)
A jak nie to moze sama cos mu ugotuje z przepisow na naszym forum wlasnie dzis dodalam tam tez kilka:happy2:(ktore mam w gazecie polskiej)
Dziekuje ci za wytlumaczenie buzka;-)

Maggusia, jak Twoj szkrab nie lubi sloiczkow, lub tez nie jestes pewna jak mu je podawac to polecalm Ci ksiazke kucharska dla dzieci autorki
Annabel Karmel "Baby and Toddler Meal Planner"
sa w niej pyszne i latwe przepisy (sprawdzone, kiedys, jak pracowalam w UK jako nianka to sama z tej ksiazki gotowalam, dzieciaki zjadaly wszystko co im ugotowalam) ?swoja droga jak tylko sie odrobie to powpisuje kilka przepisow z tej ksiazki /
Pozdrawiam

Izka o dzieki to poszukam sobie takiej ksiazeczki:happy: wiesz Brian lubi tylko niektore papki nagorzej jest z tymi z miesnymi i warzywnymi:eek:ale ostatnio jak podalam mu na cielo slodkie ziemniaczki i wolowinke z warzywami ze sloika to zajadal tylko widze ze zupki pomidorowej z Hippa nie lubi ale dzis bede probowac jeszcze raz mu podac choc tak jak pisalalm wczesniej ona taka jakas bez smaku jest:baffled: lecz da sie ja zjesc:-D

Anik, ja właśnie też mam zamiar dodać buraczki do menu Jasia. Powinny mu posmakować. Zresztą, w zasadzie on lubi każdą zupkę.

reklama
Ja z zupkami od 7 m-ca czekałam aż Kuba skończy 7 miesięcy. Ale on i tak ich nie chce jesć bo mają inną konsystencje nie jest to już gładka papka tylko ma grudki ryżu i mięska. Kuba nie potrafi sobie jeszcze zabardzo z tym poradzić i ciągnie go na wymioty przy łykaniu . My jeszcze czekamy może za jakiś tydzień zobaczymy ponownie

Do góry