reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Dzis bylam w chinskiej. I Lolo musial poprobowac maminego jedzonka, dalam mu wiec:
rosolku z kurczaczkiem - uwielbia :tak:
a po chwili otwieral dziobek na wiecej wiec dostal ryz (taki czysty) - bardzo mu smakowalo:tak:
bylam w szoku, bo tak naprawde to nie byla jego pora na jedzonko, a on wcinal az mu sie uszy trzesly, chyba lubi jesc (ma to po mamie - hihi)
Najwazniejsze ze jadl ze smakiem, mam nadzieje ze nadal do nowosci bedzie taki:-p

Osinka pytalas o podawanie deserku zaraz po obiadku, ja daje malemu ostatnio obiadek o 12tej a deserek o 16tej razem z cycuchem, i pozniej dopiero kolacyjka - kaszka - ok 19.30, 20tej

reklama
Selinka wlasnie zjadla obiadek ziemniaczki z dnia i wolowinka i w dodatku az 1/2 sloiczka , rano 1/2 sloiczka owocow z kleikiem ryzowym :-) wiec juz po 3 dniowce wraca do sil :-)

Wczoraj otworzylam sloiczek z marchewka, kalafiorem i ziemniaczkami z serem! No taka ohyda, ze szok!!! Ale mysle sobie dam Elli niech sama zdecyduje czy dobre! Miala takie samo zdanie jak ja!:-D:-D:-D Naprawde obrzydlistwo!:shocked2:
A tak poza tym to Ella juz je prawie wszystkie warzywka: brokuly, kalafior, groszek, slodkie ziemniaki (HIT!!!), fasolke i wszystko bardzo lubi!! Niedlugo wprowadzamy miesko i zoltko! Ciekawe czy polubi?:-p

U nas Krystianek zjada zupki gotowane przez mamusię, a deserki kupne :). Ostatnim trafnym hitem okazał się buraczek czerwony z marchewką i ziemniakiem - zupka jest słodka i pyszna. Polecam! :) Ja dodaję jeszcze do niej królika lub oliwę z oliwek specjalną dla dzieci.

Osinka, w sklepie ze zdrową żywnością "Zielone Oko" na Ochocie ul. Grójecka, na tyłach Domu Kultury Ochota. Ja tam kupuję warzywa dla Krystianka, bo po tych z bazaru nie jest najlepiej.

dzięki Anik, będę musiała przelecieć sklepy ze zdrową żywnością, niedługo dojadą do mnie warzywa i owoce niepryskane - będę sama gotowała dla Agatki, wydaje mi się, że słoiczki jej nie służą, przynajmniej spróbuję...

Agatka bez problemu toleruje jedynie jabłko, suszone śliwki z gerbera

dzięki Anik, będę musiała przelecieć sklepy ze zdrową żywnością, niedługo dojadą do mnie warzywa i owoce niepryskane - będę sama gotowała dla Agatki, wydaje mi się, że słoiczki jej nie służą, przynajmniej spróbuję...

Agatka bez problemu toleruje jedynie jabłko, suszone śliwki z gerbera

Jej, Osinka, dopiero teraz zobaczyłam, że jesteś z DG.:zawstydzona/y:
Oliwę kupisz w każdym sklepie z taką żywnością. Nam słoiczi Gerbera też nie służą, a z Hippa Krystianek je tylko marchewkę z jabłkiem, gruszkę z jabłkiem, a teraz chcę jeszcze wprowadzić jagody z jabłkiem i śliwki. U nas gorzej, bo Krystianek jest atopowcem, więc może tylko niektóre warzywa i owoce. Buziaki

reklama
Do góry