reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Aha jeszcze mialam zapytac co do tego jajka::-)
podajecie je na surowo:confused::eek:
bo wiecie moj M jak jadl jajecznice dal synkowi troszke i nic mu nie bylo;-)

reklama
Maggusia w Irlandii te dania ze znaczkiem 7 miesiecy sa po ukonczeniu 7 miesiecy! Nie wiem jak jest w Anglii, ale podejrzewam, ze to samo. W Polsce od 7 miesiaca znaczy po skonczeniu 6! Zoltko musi byc obowiazkowo ugotowane! Ze wzgledu na salmonelle i inne "atrakcje"!

Dziewczyny jak myslicie moge juz podawac zupki od 7 miesiaca:confused:bo w sumie kupilam jedna ale stoi sobie i czeka ktos na forum (nie pamietam kto)powiedzial mi ze juz moge bo skonczylismy 6 miesiac ale ja myslalam ze mam czekac az na suwaczku pojawi sie 7miesiecy.
Bede wdzieczna za odpowiedz:happy:
Maggusia moim zdaniem jezeli Brian dobrze toleruje wszelkie nowosci ....to mozesz mu spróbowac dac troszeczke i zobaczyc;-) ....jaka bedzie jego reakcja......zreszta Brian ma juz prawie 7 miesiecy........no i wiem ze dzieciom karmionym sztucznym mlekiem mozna wprowadzac wczesniej kolejne pokarmy........a z tego co sie orientuje to ty karmisz mieszanka......wiec sprobuj:tak: ;-) ......

Maggusia możesz już podać tę zupkę. Skoro jest dozwolona od 7 miesiąca, to od początku 7 miesiąca a Twoje dziecko ma skończone 6 miesięcy więc już zaczęło 7 miesiąc ;-) Chyba dobrze wytłumaczyłam :laugh2:
A żółtko koniecznie ugotowane :tak:
Pozdrawiam

ja tez kupilam to danie ze szpinakiem tylko wtedy u Agatki poraz pierwszy wystapil odruch wymiotny z okazji podawanego jedzonka...jak stwierdzila moja przyjaciolka mam spokoj ze szpinakiem na okolo 15 lat...ja szpinak uwiellbialam i nadal uwielbiam mmmm makaron ze szpinakiem.pycha a jajko koniecznie ugotowane ja ugotowalam na twardo zupelnie i rozkruszylam..w sumie to mnie kusi zeby
agatce jajecznice na parze zrobic..ale nie jeszcze poczekam

reklama
U nas do zupki jarzynowej dodaliśmy już kalafior, brokuły i fasolkę szparagową. I jest ok.
Właśnie dzisiaj wyczytałam, że od siódmego miesiąca można podawać buraczki i żółtko, więc na pewno przetestujemy.

Ale hitem ostatnich dni i tak są chrupki kukurydziane :tak: Dzisiaj Jaś jednego wyrwał tatusiowi z ręki i prosto do buzi :-)

Do góry