reklama
Emcia
Marcowa Mama '06
Maggusia w Irlandii te dania ze znaczkiem 7 miesiecy sa po ukonczeniu 7 miesiecy! Nie wiem jak jest w Anglii, ale podejrzewam, ze to samo. W Polsce od 7 miesiaca znaczy po skonczeniu 6! Zoltko musi byc obowiazkowo ugotowane! Ze wzgledu na salmonelle i inne "atrakcje"!
tereskaa
Mamusie Marcowe '06
Maggusia moim zdaniem jezeli Brian dobrze toleruje wszelkie nowosci ....to mozesz mu spróbowac dac troszeczke i zobaczyc;-) ....jaka bedzie jego reakcja......zreszta Brian ma juz prawie 7 miesiecy........no i wiem ze dzieciom karmionym sztucznym mlekiem mozna wprowadzac wczesniej kolejne pokarmy........a z tego co sie orientuje to ty karmisz mieszanka......wiec sprobuj ;-) ......Dziewczyny jak myslicie moge juz podawac zupki od 7 miesiacabo w sumie kupilam jedna ale stoi sobie i czeka ktos na forum (nie pamietam kto)powiedzial mi ze juz moge bo skonczylismy 6 miesiac ale ja myslalam ze mam czekac az na suwaczku pojawi sie 7miesiecy.
Bede wdzieczna za odpowiedz
ch_aga
Mama Misia, Żona Miśka
Maggusia możesz już podać tę zupkę. Skoro jest dozwolona od 7 miesiąca, to od początku 7 miesiąca a Twoje dziecko ma skończone 6 miesięcy więc już zaczęło 7 miesiąc ;-) Chyba dobrze wytłumaczyłam
A żółtko koniecznie ugotowane
Pozdrawiam
A żółtko koniecznie ugotowane
Pozdrawiam
K
kasiula matula
Gość
emi zajadala wczoraj zupke pomidorowa z ryzem ale wcinala caly sloiczek zjadla ten wiekszy taki
Zuzia24
Fanka BB :)
a ja dzisiaj sprobuje ugotowac i dac Zuzance szpinak z ziemniaczkiem. zobaczymy ??!!
ivka76
Z Hippa jest gotowe danko ze szpinakiem - krem ze szpinaku z ziemniaczkami. Ja je nabyłam, ale jeszcze nie próbowaliśmy.
Zuzia24
tutaj w Anglii nie widzialam niestety ((( gotowego dania ze szpinakiem
ja tez kupilam to danie ze szpinakiem tylko wtedy u Agatki poraz pierwszy wystapil odruch wymiotny z okazji podawanego jedzonka...jak stwierdzila moja przyjaciolka mam spokoj ze szpinakiem na okolo 15 lat...ja szpinak uwiellbialam i nadal uwielbiam mmmm makaron ze szpinakiem.pycha a jajko koniecznie ugotowane ja ugotowalam na twardo zupelnie i rozkruszylam..w sumie to mnie kusi zeby
agatce jajecznice na parze zrobic..ale nie jeszcze poczekam
agatce jajecznice na parze zrobic..ale nie jeszcze poczekam
reklama
pytia
U nas do zupki jarzynowej dodaliśmy już kalafior, brokuły i fasolkę szparagową. I jest ok.
Właśnie dzisiaj wyczytałam, że od siódmego miesiąca można podawać buraczki i żółtko, więc na pewno przetestujemy.
Ale hitem ostatnich dni i tak są chrupki kukurydziane Dzisiaj Jaś jednego wyrwał tatusiowi z ręki i prosto do buzi :-)
Właśnie dzisiaj wyczytałam, że od siódmego miesiąca można podawać buraczki i żółtko, więc na pewno przetestujemy.
Ale hitem ostatnich dni i tak są chrupki kukurydziane Dzisiaj Jaś jednego wyrwał tatusiowi z ręki i prosto do buzi :-)
Podziel się: