reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

reklama
Milla to tak samo jak u mnie .....maly zadnej butelki nie toleruje...ale ja sie staram go karmic piersia tylko w nocy......chce go stopniowo odstawic od piersi.....a wciagu dnia wcina wszystko z łyżeczki i ci powiem ze mu to nawet odpowiada ....no i staram sie mu podawac w zastepstwie duzo produktow mlecznych tzn kaszki na mieszance, jogurciku troszeczke .......
jezeli chodzi o kaszki to moj maly polubil bardzo gęste ...konsystencja typu budyń...no i zeby mu sie nie znudziło -bo ją je kilka razy dziennie -do kaszki podaje różne owocki ze sloiczka ....a wczoraj to mu nawet dodałam zwykłego banana.....spróbowałam i było niczego sobie:-) ;-)

tereska a czy picie tez dajesz mu lyzeczka??? bo moja Zuza takze butelki nie toleruje tylko lyszeczke ale codziennie daje jej w butelce picie tylko ze ona z niej nie pija a bawi sie samym smoczkiem :no:

Zuzia, nie mnie pytałas, ale moja Agata też nie uznaje butelki, kaszki i słoiczki podaje jej łyżeczką, to samo picie - butelki schowałam w najgłębszy kąt szafki :-D

Ella tez butelki nie ruszy!! Tylko lyzeczka, nawet z takiego kubeczka z dziubkiem sie nie napije! Zreszta ona nic do picia nie rusza tylko cyc! Soki bleeee, woda bleeee, takze nie mam wyjscia do picia dostaje moje mleczko!:tak:

no to jest wiecej antybutylekowych dzieciaczkow. Ja podaje picie lyzeczka ale tylko wode bo soczki opadaja i herbatki

dziewczyny u nas to samo .........cyc ,łyżeczka no i w ostatecznosci jak małego najdzie to z butelki wypije -ale z "gwinta":-D .....nawet mu to dobrze idzie ....byle by mu to na przyszłośc nie zostało;-)

dziewczyny a co dajecie bobasom jak np gdzies poza domem jestescie i nie macie mozliwosci pokarmic piersia maluszka?

Ja tam karmie piersia obojetnie gdzie jestem! No oczywiscie dyskretnie:-)
I jeszcze mam pytanie: dziewczyny czy wy dajecie swoim maluchom kaszki mleczno-ryzowe z owocami? Bo ja pare przywiozlam sobie z Polski, ale jeszcze nie dawalam. One sa od 5 miesiaca! Ja na razie tylko zupki i owoce dawalam i chcialam na kolacje zaczac dawac cos wiecej i nie wiem co! Co wy dajecie maluchom?:confused:

reklama
Ja tam karmie piersia obojetnie gdzie jestem! No oczywiscie dyskretnie:-)
I jeszcze mam pytanie: dziewczyny czy wy dajecie swoim maluchom kaszki mleczno-ryzowe z owocami? Bo ja pare przywiozlam sobie z Polski, ale jeszcze nie dawalam. One sa od 5 miesiaca! Ja na razie tylko zupki i owoce dawalam i chcialam na kolacje zaczac dawac cos wiecej i nie wiem co! Co wy dajecie maluchom?:confused:
Emcia ja nie daje polskich kaszek .....tylko zwykła kasze ryzowa lub z innych zbóż......mieszam z mieszanka i do tego dodaje lyzeczke bananow lub innych owocow ze sloiczka (z ta iloscia owocow to zalezy ile kaszi robisz i jaka konsystencje).....w kazdym razie do smaku .--moj Patrick wcina az mu sie uszy trzesa......
Jakos mam wrazenie ze takie podawanie kaszek owocowych jest lepsze ....no bo sa prawdziwe owoce a nie "tylko ich smak....

Do góry