reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

pewnie sobie pomyślicie, że dziwna jestem - ale................
przy okazji spacerów w Świnoujściu, chodziliśmy po browarek do niemieckiego miasteczka. dla hecy kupiłam w tamtejszym markecie zupki i dania z hippa. i o dziwo - Piotrek wpierniczał je aż się uszka mu trzęsły, przy cielęcince z ryżem musiałąm otworzyć drugi słoiczek, bo był przeokropny wrzask. następnego dnia chciałam mu dać danie z hippa (wyprodukowane w Polsce) - histeria była przeokropna.
czy ktoś mi to wytłumaczy

reklama
Kaska ja mieszkam w niemczech, ale ostatnio bylam w polsce i zrobilam spory zapas sloiczkow na dobry poczatek i mala zjada ale dosc malo i grymasi a jak jej dalam raz obiadek i deserek z hippa niemieckiego otwierala buziaczka na sam widok lyzeczki !!! ja myslalam ze to przypadek , ale moze zeczywiscie te niemieckie sloiczki dzieciaki bardziej lubia ? Jak pojade na zakupy to kupie troche tych niemieckich i zobacze jaka bedzie reakcja :happy:

Emcia no to ja nie widzialam ostatnio bylam w Bootsie tym duzym sklepie dla niemowlat i przepatrzylam wszystko zeby te zupki znalesc i nie ma:no: nie wiem a jak one wygladaja sa w sloiczkach i pisze zupka czy co:confused:
Bo jesli chodzi o Heinz to podaje papki Gow&Gate Hipp tez no ale zup z tych firm nie znalazlam wiec myslalam ze juz jestem zdana na polski sklep papki/zupki po 14zl a na dodatek tam maja tylko od 7 miesiaca:dry:

One tu sie po prostu nie nazywaja zupki! Ale to dokladnie to samo, spojrz na sklad! Jak ci sie wydaje za geste to dodaj odrobinje wody przegotowanej! Ale Ella wsuwa bez problemow! Z hippa kupuje Tender carrots and potatoes i Vegetable medley, a z heinza dobre jest carrots and sweet potato! a z cow&gate butter nut squash! Na razie nie daje elli mieska to znam tylko warzywne!

Emcia dzieki nie wiedzialam ze moge dodac troche wody przegotowanej do tego bo np warzywne byly fuj w sumie mi z heinza warzywne tez nie smakowaly;-) wiec sprobuje jakos tak jak napisalas.

z tymi roznicami w smaku sloiczkow w roznych krajach to prawda. ale nie tylko sloiczki sie roznia. np. proszki do prania: niemieckie pachna bardzo intensywanie i dlugo a polskie przestaja pachniec juz chyba podczas suszenia :wściekła/y: u nas dodaja wiecej wody, soli itp bo to tansze niz dodac dobre mieso czy zapachy itp. :no:

Magda zgadzam sie z Toba. tutaj w Anglii szczerze mowiac wszystko jest lepszej jakosci nawet pampersy. firma ta sama ale jakosc lepsza i wiecej jest rodzajow niz w Polsce

reklama
a to ciekawe co piszecie...ja widze ogromna roznice miedzy gerberam a hippem czy bobovita...Agatka gerbera je spokojnie i nic innego nie chce, dzisiaj zjadla biszkopta az sie trzesla jak jej dalam :-)

Do góry