reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

a ja wczoraj dalam malej sinlac...az zdziwiona patrzylam jak to wcina...normalnie lyzeczka jej dawalam-slicznie buzke otwierala az piała z radosci jak lyzeczka do buzki sie zblizala...

P.S a o 4.30 nad ranem powiedziala pierwszy raz Mamma i to dwa razy :-D

reklama
hej dziewczyny podajcie jakis prosty przepis na pierwsza zupke:confused: a wlasciwie chodzi mi o to czy daje sie jakas kostke warzywna czy warzywa sie gotuje tylko na wodzie:confused: i mozna je razem w jednym garze gotowac bo slyszalam ze ziemniaki trzeba osobno:confused:

hej dziewczyny podajcie jakis prosty przepis na pierwsza zupke:confused: a wlasciwie chodzi mi o to czy daje sie jakas kostke warzywna czy warzywa sie gotuje tylko na wodzie:confused: i mozna je razem w jednym garze gotowac bo slyszalam ze ziemniaki trzeba osobno:confused:

hej,moze nie jestem specem od zupek ale wiem,ze nie gotuje sie na kostkach,tylko same warzywa i odzielnie miecho mozna dodac oliwe z oliwek. ostatnio bedyta podawala ksiazek kucharska jak chcesz moge Tobie przeslac:happy:

ja ugotowalam sama marchewke (na samym poczatku jak zaczelam jej podawac inne pokarmy) na samej wodzie bez soli...jak marchewka sie ugotowala to ja zmiksowalam z odrobina tej wody co na niej gotowalam...i wyszla taka papka...pozniej mozna dodac do tego pietruszke. Mozna ugotowac brokuly i w ten sam sposob postapic jak z marchewka...a jeszcze pozniej mozna gotowac razem z mieskiem i tez wszystko zmiksowac... te zupki sa naprawde proste....

Dzis chcialam ugotowac Piotrusiowi zupke, bo w koncu dostalismy marchewke z ogrodka. Jakos mi sie nie udalo i spalilam garnek... :zawstydzona/y:
Ollesia...przeprasza, ze sie smieje:-) :-) :-) :-) ale po prostu padlam jak to przeczytalam, nie moge, rozbawilas mnie. moj moz za to ma talent do palenia czajnikow, nie wiem jak on to robi, ale juz chyba z 5 spalil:-)

co do jedzenia mojej malej, to tez ciezko idzie, czasem zjada, ale zeby caly sloiczek, to nie. sprobuje jej sama ugotowa, moze wtedy bedzie wcinac. najbardziej jej smakowala zupka z bobovity "kurczak z warzywami"...myslalm ze lyzke zje

falbala,to sie pochwalilam....ksiazke mam wydrukowana a maila skasowalam..:zawstydzona/y: .:baffled:

dziewczyny przeslijcie fabali ksiazke od bedtyki jak macie

ollesia, lepsza jestes ode mnie w gotowaniu:-D :-D

reklama
Do góry