reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Leika - ponieważ Oliwier jest dzieckiem butelkowym i już od dawna wcina zupki, deserki, poza tym właśnie zgodnie z zaleceniami pediatrów w 7 miesiącu należy zacząc podawać żółtko

Leyna - ja też czytałam i faktycznie zapomniałam, że w takim razie biszkopty przecieżnie nie muszą być bezguletenowe, a z tymi kaszkami to tak właśnie jest, ja nawet rozglądam się na działach z dziecięcą żywnością z ciekawością kiedy któraś z firm wpadnie na pomysł, aby wprowadzić na rynek kaszę mannę z napisem od 6 miesiąca i zażyczyć sobie ze 2 razy więcej niż za zwykłą kaszę mannę :-D

reklama
Chciałam kupić kleik ale na wszystkich opakowaniach pisze aby rozrabiać z mlekiem, czy któraś rozrabia z wodą??

pytam bo mi pediatra powiedziała ze jeżeli karmię piersią to żeby nie przesadzić z podawaniem mleka sztucznego aby nie przedobrzyć z białkiem, na swoim nie zrobię bo mam go za mało.A może zamiast wieczornej kaszki podawać kleik ze sztucznym mlekiem??
dziś na obiad mała zjadła "misiowy ogródek"ziemniak z dynią smakiem niczym sie nie różniący od groszku z marchewką:baffled: ale wcieła że aż miło było patrzeć:-)

zastanawia mnie jedno - dlaczego tego świństwa(czyt. bezsmakowy misiowy ogródek) jest w stanie zjeść 200ml a czegoś lepszego ze słoiczka tylko 80:confused:

mada78 - ja na kolację podaję małemu kleik ryżowy na wodzie. dodaję do niego owocki ze słoiczka dla smaku. Na kleiku Nestle pisze, że można przygotować go na wodzie.

to nawet nie wiedziałam,że ten kleik można na wodzie przygotować... ja zawsze robiłam go na NANie...

co do żółtka też jeszcze nie podaję...a jeśli zacznę to napewno tak jak pisała Nocka...dodam ugotowane do zupki.

moja julka wczoraj na obiad zjadła 130 g jarzynek z królikiem i do tego 50 ml gęstej kaszki mleczno ryżowej- oczywiście łyżeczką:tak:

No prosze jak ładnie dzieciaczki jedzą:-) u nas to juz norma ze wcina jeden słoiczek deserku i jeden zupki albo warzyw a popołudniu jeszcze wcina ze 160ml kaszki na szczescie z butli :-)

A Piotrus nie chce kaszek. Ani naturalnych, ani smakowych, ani na mim mleku, ani na sztucznym, ani lyzeczka, ani z butli. Juz go nie bede meczyc. ;-) I robimy przerwe z mieskiem, bo starasznie go po nim bolal brzuszek.

ollesia - mam taki sam problem z kaszkami :( Dziś przetestowałam Sinlac i mam to samo - odruch wymiotny u małego po pierwszej łyżeczce :/
Już się martwię co to będzie za kilka miesięcy, bo nie wyobrażam sobie karmienia rocznego dziecka piersią na rządanie, co 2-3 h :confused:

Leika, ja mam nadzieje, ze to sie jakos unormuje pozniej... Poki co moge i chce karmic piersia, wiec z kaszkami dam sobie spokoj. Moze Piotrus bedzie chcial pic mleko z kubeczka, jak troche podrosnie...

reklama
Dzis chcialam ugotowac Piotrusiowi zupke, bo w koncu dostalismy marchewke z ogrodka. Jakos mi sie nie udalo i spalilam garnek... :zawstydzona/y:

Do góry