reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

no i zapomniałam dodać, że w związku z tym, że dostaje lekarstwo na refluks i pija je z kieliszka, nauczył już się pić z normalnego kubeczka, co bardzo lubi, choć czasami połowa zawartości leci mu po brodzie :-D

reklama
Przypomniałyście niedawno o "misiowym ogródku", miałam próbkę więc stwierdziłam ze spróbujemy, zrobiłam wyszło bardzo dużo(Ami na obiad je pół słoiczko ok.80gr) sama spróbowałam i wahałam się czy dać bo dla mnie to było świństwo bez smaku i byłam pewna że mała tego nie przełknie, a tu szok zjadła wszystko:szok::szok::szok:ona nigdy tyle w siebie nie wchłonęła:szok::szok::szok:

Przypomniałyście niedawno o "misiowym ogródku", miałam próbkę więc stwierdziłam ze spróbujemy, zrobiłam wyszło bardzo dużo(Ami na obiad je pół słoiczko ok.80gr) sama spróbowałam i wahałam się czy dać bo dla mnie to było świństwo bez smaku i byłam pewna że mała tego nie przełknie, a tu szok zjadła wszystko:szok::szok::szok:ona nigdy tyle w siebie nie wchłonęła:szok::szok::szok:

a jaki smak?

mada- no to gratulację:-)

u nas poprawiło sie z piciem płynów- mała dzis po obiadku wipiła prawie 100 ml soczku jabłkowego:szok::szok:

a i tez wyciąga łapki po wszystko co jem... i od czasu do czasu daje jej posmakowac- np mandarynki, ziemniaczka, jogurtu, czekoladki, ciasteczka (oczywiście w ilościach minimalnych);-)

mada- no to gratulację:-)

u nas poprawiło sie z piciem płynów- mała dzis po obiadku wipiła prawie 100 ml soczku jabłkowego:szok::szok:

a i tez wyciąga łapki po wszystko co jem... i od czasu do czasu daje jej posmakowac- np mandarynki, ziemniaczka, jogurtu, czekoladki, ciasteczka (oczywiście w ilościach minimalnych);-)

ja próbować swojego jedzonka małej nie daje, tylko moja mama jak jest to po kryjomu jej daje:baffled:ostatnio poczestowala ją jogurtem z truskawkami i bita śmietana, oczywiście też w śladowych ilościach ale jak mała widziała babcie z łyżeczka to chciała do niej frunąć, więc jak ją karmiłam jej obiadkiem to babcia kusiła łyżeczka a ja bach jej do buzi jej świństewko i tak dziecko zjadło całą porcje bez problemu:-D

Sandra to był groszek z marchewką, ale zastanawiam sie czy to zdrowe takie proszkowane:confused:

gratulacje dla żarłoczków, Ami, Sarki i Oliwierka no i dla Juleczki też gratulacje soczkowe
Alka ma już swoje ulubione soczki, duże bobofruty ale musi być jasny sok, jak ciemny, np. z malinami to już nie chce, a dziś na obiadek też u nas był misiowy ogródek, ale jako dodatek do słoiczka, 20 sekund jadła zupkę:-D
raz ją wzięłam na kolana przy obiedzie, to mi rękami dwa ziemniaki porwała i pakowała do buzi, ale solone były i zaraz pluła:-D
z innych rzeczy to próbowała łyżeczki zamoczonej w lodach waniliowych, no i baaaardzo smakowało:-D

dziewczyny gdzies wyczytalam, ze nasze dzieciaczki moga juz jesc biszkopty bezglutenowe, ale jakie to sa? bo chyba nie chodzi o zwykle sklepowe biszkopty, daje ktoras jakies biszkopty?

zuza_ch ja widzialam takie firmy nestle produkt nazywa sie Miśkopty, sa one dla niemowlat...a wygladaje one tak...(moze uda mi sie wkleic):
Nestl

dziewczyny napiszcie jakie macie kubki-niekapki. oglądałam dzisiaj canpola balonik i wydawało mi sie ze ewka z tego nie da rady pociagnąć a teraz sie zastanawiam jaki by tu najlepszy kupić. dajcie znać jakie są wasze doświadczenia. :happy:

reklama
Do góry