reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

reklama
Jest jeszcze druga strona medalu - Kinga umie pić z kubka niekapka, ale nie lubi pić ani soków ani wody. Do picia najczęściej dostataje cycusia. Chociaz ostatnio dość dużo wypiła nektaru bananowego:-)

u nas niekapek to raczej do zabawy , pociagnie z niego dwa razy i tyle o wiele bardziej woli pic z normalnego kubeczka , kupilismy taki zwykly plastikowy chyba z a 1 euro :-D i ona go wprost uwielbia jak widzi ze go niose to odrazu pychola otwiera ...no i obowiazkowo musi byc w nim woda

wiecie ja mam pytanie jak miksujecie jedzonko dla dzieciakow:confused: pytam bo wlasnie walczylam z blenderem i mi jakies fusy zostaly nie ma papki a jak starlam na tarce to tez konsystencja nie jest jednolita:baffled:

ja blenderem w szklance od blendera i nic mi nie zostaje, ale jak nie mialam to przez drobne sitko. Nie ma prawa nic zostac.
Sandra, kaszki ryzowe zatwardzaja, to fakt, ale kukurydziane sa z blonnikiem i powoduja, ze dziecko latwiej sie wyproznia, moze takiej poszukaj??

ja blenderem w szklance od blendera i nic mi nie zostaje, ale jak nie mialam to przez drobne sitko. Nie ma prawa nic zostac.
Sandra, kaszki ryzowe zatwardzaja, to fakt, ale kukurydziane sa z blonnikiem i powoduja, ze dziecko latwiej sie wyproznia, moze takiej poszukaj??

No wlasnie musze jej taka kupic. Albo taka mieszana ryzowo - kukurydziana, chyba z Nestle widzialam, ta z probiotykami.

No i moje dziecko dalej wcina po 2 sloiczki na obiad :szok:

Moja ostatnio nie ma apetytu ....:baffled:wcina, tylko 100 ml mleka, na obiad niecale pol duzego sloiczka a deserek wogole jej juz nie wchodzi, cyca rzadko ciagnie....a energi ma za pol wojska;-):-)

Sandra my mamy kaszke ryzowo-mleczno-kukurydzianą z wanilia i burbonem HUMANY ale ciązko ja dostac..małej smakuje:tak:ewentualnie mozna zamowic ja na stronie HUMANA - z mi

reklama
no, a Oliwier wcina wszystko, co mu dam oprócz zielonych warzyw, pluje nimi. Wczoraj dałam mu do polizania gruszkę, którą jadłam,mbo zżerał mi ją wzrokiem i nie mogłam mu jej odebrać spowrotem, bo tak mu ona zasmakowała. Obecnie najchętniej by jadł wszystko to co my jemy, aż głupio mi przy nim coś jeść. A jak siedzi u mnie na kolanach, a ja coś podjadam, to potrafi złapać moje ręce i wciągnąć moje danie do swojej buzi, ha, ha, ha jakiś czas temu właśnie w ten sposób chciał spróbować pizzę :no:
a tak wogóle to uwielbia jeść, choć na szczęście nie odbija się to na jego wadze...

Do góry