aga31
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
kurcze a ja mam problem z moja małą...staram sie jej dawac nowe produkty ale ona nie chce ich jesc...zaczelam od marchewki ze sloiczka, ale nie chciala...wszystko wyplula...zrobilam sama taka marchewke (bez soli i innych przypraw) zmiksowalam i tez wypluwa...nawet podalam jej bardziej rozcienczona bez butle i nic...na jablko sie krzywi, sok jablkowy rowniez nie smakuje...o kaszkach wszelkiego rodzaju nie wspomne...ja juz nie wiem co robic...na wszystkie sposoby probowalam i nic...bierze do buzi, krzywi sie i wypluwa...sinlac tez jej nie smakuje...poza woda, herbatkami i mlekiem nic nie chce jesc...moze poradzicie mi co zrobic?
tylko cierpliwościa mozesz coś zdzialać. mała w końcu sie przekona. na pewno nic na siłę. próbuj od jednej łyzeczki róznych firm.moze jej cos podpasuje. kazdy maluch na początku jest zdziwoiny nowym smakiem i nie chce jeśc a poza tym musi sie nauczyć jesć pokarm o innej konsystencji. ja jak dam ewce cos bardziej gęstego to ma odruch wymiotny.kaszki łyzeczka mi nie zje bo nie ma gładkiej konsystencji takiej jak zupka. z butli na szczęscie ciągnie