reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

bylismy z maluchem na szczepieniu, wszytko ok, waga 8140:-)

no i lekarka sie wielce zdziwila, ze mi sie chce zupki gotowac,:szok: powiedziala,ze lepiej dawac gotowe ze sloiczka a czas przeznaczony na gotowanie wykorzystac na spacer, bo jeszcze sie w zyciu nagotuje :-):-)

jak powiedziala tak tez zrobilam, i mala wtrzachnela pol sloiczka zupki jarzynowej i popila woda:-)

powiedziala tez,ze jak mala nie zje zupki to nie dawac deserku, bo sie przyzywczai do slodiego i nici z obiadu;-)

reklama
hihiih.... ostatnio dałam Filipkowi Danie z Gerbera Jarzynki z cielęcinką wcinał az sie mu uszy trzesły:happy: :happy: powoli eksperymentujemy z jedzonkiem:-) posmakowało mu tez mleczko z kleikiem kukurydzianym:-)

ja dzis zapodałam mojej małej danie Gerbera warzywa z indykiem... ale jej posmakowało... ponadto pierwszy raz dzis podałam małej po jedzonku soczek jabłkowy- wypiła 100 ml:szok::szok: bardzo jej posmakował

ja wczoraj dalam pol sloiczna zupy Gerbera...Marchewka z warzywami, a dzis reszte...ale mala tak bardzo nia nie byla zachwycona...zobaczymy jak z Bobovity....bo z Hipa...ziemniak z dynia jej smakowal
dobrze ze juz moze jabluszko, widze ze nie ma juz zlych kupek po nim, soczki lubi

ewa no to super, że Juleczka ładnie wcina:-D
ja też kupiłam nowe smaki w słoiczkach, a ostatnio jak zupki gotowałam to za przykładem karoo dodałam buraczka, no i bez problemu Alka zjadła, na nią to chyba nie ma mocnych:-D:-D:-D

Redaktorka, ale Ci Maja rosnie! :-) Waga imponujaca!

Ewa, Aguska, gratuluje malych glodomorkow :-)

Ja wczoraj podalam Sarze puree jarzynowe z indykiem z Hippa - wciela nawet nie wiem kiedy :-) , a na podwieczorek brzoskwinie z Hippa - tez zjadla ze smakiem. Chyba jej juz troche obrzydly smaki Bobovity - musze jej co jakis czas zmieniac. Tylko ciekawe czemu w Hippie jest sol :confused: Niby nie wolno, a oni daja.

Tylko ciekawe czemu w Hippie jest sol :confused: Niby nie wolno, a oni daja.

Mam swoją spiskową teorię na ten temat ;-) Moim zdaniem oni doskonale wiedzą, że nie powinno się dodawać soli do takich dań, ale dodają, żeby uzależnić dziecko od swoich produktów. Jak dziecko przyzwyczai się do smaku soli, to nie będzie chciało jeść obiadków innych firm, gdzie tej soli nie ma. Jak nie będzie chciało jeść innych firm, to mama kupi Hippa i tak sprzedaż Hippowi rośnie. Proste, prawda?

Mam swoją spiskową teorię na ten temat ;-) Moim zdaniem oni doskonale wiedzą, że nie powinno się dodawać soli do takich dań, ale dodają, żeby uzależnić dziecko od swoich produktów. Jak dziecko przyzwyczai się do smaku soli, to nie będzie chciało jeść obiadków innych firm, gdzie tej soli nie ma. Jak nie będzie chciało jeść innych firm, to mama kupi Hippa i tak sprzedaż Hippowi rośnie. Proste, prawda?
no ba:tak: ;-)
moja ewka za hippem nie przepada,mam wrażenie ze za gęste i za suche są niektóre ich dania:-)

Też mnie ta sól zdziwiła... oni to uzasadniają (na swojej stronie www) chęcią wzbogacenia posiłku w jod...
:dry:

reklama
Leyna, ale z Ciebie detektyw! ;-) Pewnie cos w tym jest. U nas w sklepach nie ma HIPP-a, ale mama przywiozla mi kilka sloiczkow (od 4 m-ca, bo my dopiero zaczynamy przygode z nowymi smakakami). Na nich jest informacja: "bez soli kuchennej". W tych dla starszych dzieci jest sol?

Do góry