reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

a myślicie, że te puszki dla dorosłych można by dać? mówię o takich z górnej półki... moja Alka to chyba niczego nie odmówi:-p

reklama
a myślicie, że te puszki dla dorosłych można by dać? mówię o takich z górnej półki... moja Alka to chyba niczego nie odmówi:-p

Mysle, ze by mozna bez problemu:tak: Ja pszczole daje od czasu do czasu tunczyka z puszki Abba i wlasnego wykonania paste rybna ze szprotek puszkowych np. (a tak btw - to osobiscie uwielbiam watrobki rybne z puszki:tak: jadlyscie? pycha:tak:)

Ech, z tym jedzeniem to różnie... Natek generalnie świetnie toleruje wszystko co my jemy, nawet jak podjada nam ze stołu niezdrowe rzeczy (frytki, czy chipsy, jak się dorwie na imprezie) to nigdy nic mu od nich nie było. A kilka dni temu zjadł trochę ryżu z sosem knorra ze słoiczka (bez konserwantów, ja jadłam, a on prosił, by go poczęstować) i skończyło się to wymiotami i od 3 dni robi brzydkie kupy... Jestem zdziwiona taką reakcją organizmu... :confused::confused:

oj szkoda Natka, mam nadzieję, że już przeszło:tak:
a u nas w ogródku poziomki się zaczęły, przerąbane, bo Alka sama zbiera:-p

am, am, am i tak cały dzień, na szczęście truskawki też się już pojawiły, więc w ogródku Alka wcina owoce, a w domu najlepsze do jedzenia to "kółko" czyli płatki cheerios, więc za dużo "śmieci" nie zjada:-p

my juz nie jemy jedzonka dla dzieci :D mala wcina wszytsko co dorosli :D wiec ; PEWNIE ZE MOZNABY :D nasze dzieciaczki to juz nie niemowlaczki :D

mniam truskaweczki owocki mniam ::D az samej mi sie zachcialo :D

u nas Szantuska chyba uzalezniona od truskawek moze to przez to ze ja cala ciaze wcinalam tuskawy?:-D

u nas apetyt dobry, puszkowe jedzenie tez :-) mala wcina tunczyka z puszki, kukurydza z puszki to obowiazkowa przedkolacja dwa razy na tydzien :-) szparagi z puszki na przekaske i na chlebek pasztecik drobiowy:-) nic jej nigdy po tym puszkowym zarciu nie bylo

truskawki tez lubi , ale teraz hitem jest arbuz, platki na mleku wchodza non stop.....no niemoge nazekac na apetyt cory mojej :-)

niezdrowo tez niestety jada, ostatnio tata zabiera ja popludniami na gofry z bita smietana i polewa czekoladowa....nie moge im odmowic bo to takie ich wspolne wyjscie:-)

z puszek to już Alka jada kukurydzę właśnie, groszek i tuńczyka, tylko się nad innymi rybami z puszki zastanawiałam...
a do picia u nas ostatnio hitem jest Kubuś Play:-) i zwykła woda z syropem owocowym:tak:

reklama
oj kukurydza z puszki to i u nas jest hitem:-D:-D

ryby z puszki julka nie tknie.... obiady- u nas codziennie dwa dania:-) zupka (gotuje cały gar i mrożę kilka porcji) a na drugie dostaje dostaje dokładnie to co my jemy:tak:
sos knorra z ryżem jadła- ale na szczęcie nic jej po nim nie było:)

co do niezdrowych rzeczy- frytki , chipsy, batoniki, krem nutella:zawstydzona/y: ale wierzę, że jedzone raz na jakiś czas julci nie zaszkodzi...

Do góry