reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

A jaki Ewa dajesz ten twarozek?

Sarze rano zrobilam grysik na mleku. Strasznie jej to smakowalo. A na kolacje zjadla znowu spaghetti :-) Zauwazylam, ze moje dziecko uwielbia wloska kuchnie :-D ;-)

reklama
Sandra ja daje małej twarożek Almette z misiowym-szpinakowym, zjada cały głeboki talerz, na prawdę jej smakuje:tak:

a ja dzis miałam dać rybke małej bo tydzień temu jadła i po 3 dniach ja obsypało i zeszło i chciałam sprawdzic czy to od ryby no ale robiłam na pzrze i spaliłam garnek:wściekła/y:n i z rybki nici po prześmierdla spalenizną:sick:

wczoraj kupiłam kaszke z bobovity ta nowa na smaczny sen i jakos mi podśmierduje drożdzami:baffled:nie wiem czy ja taka przewrażliwiona czy jak , kupowała juz któraś??

Sandra ja daje małej twarożek Almette z misiowym-szpinakowym, zjada cały głeboki talerz, na prawdę jej smakuje:tak:

a ja dzis miałam dać rybke małej bo tydzień temu jadła i po 3 dniach ja obsypało i zeszło i chciałam sprawdzic czy to od ryby no ale robiłam na pzrze i spaliłam garnek:wściekła/y:n i z rybki nici po prześmierdla spalenizną:sick:

wczoraj kupiłam kaszke z bobovity ta nowa na smaczny sen i jakos mi podśmierduje drożdzami:baffled:nie wiem czy ja taka przewrażliwiona czy jak , kupowała juz któraś??

ja ja mialam,rzeczywiscie inny zapach i smak ale to pewnie przez to ,ze to juz zbozowa a nie ryzowa....

Ja tez ja mialam i bylam bardzo zadowolona. Piotrus dostal od mojej kolezanki (bo ja to zawsze mleczno - ryzowe kupuje) wieloowocowa i za kazdym razem bylo mu malo (a robilam naprawde konkretna porcje!). Jak skoncze zapasy Nestle, to kupie wlasnie te kaszki.

ja ogólnie uważam,że kaszki z bobovity sa lepsze i łatwiej sie je rozrabia... w tych nestle jakies pluchy się robiły...

a wczoraj kupiłam małej kaszke mleczno-pszenną z tartymi sucharkami... małej chyba posmakowała, bo zjadła ponad 220 ml

a co do twarożka- daje małej z piatnicy.

Pszczoła, po długotrwałym kryzysie, odzyskała apetyt:tak: Kształtują sie tez juz jej kulinarne gusta. Najchetniej z "konkretów" je dania zawierające czosnek:szok: i kasze jeczmienną. Bardzo lubi tez brokuły:tak: Podaje jej obiad dwudaniowy: najpierw zupe, a za ok. godzine-poltorej drugie danie, np. placuszki z cukinii, kolorowe kopytka, spaghetti (w wersji niemowlecej;-)), gotowane na parze warzywa i miesko, itd. Niestety, pokarmy plynne i połplynne Pszczola je li i jedynie z butli (przez smoka do papek), a "twardsze" je sama raczkami lub ona paluszkiem pokazuje mi na talerzu co chce, a ja jej to swoja reka pakuje do paszczy:eek: Taka cwana jest:tak: Łyzeczkę toleruje tylko jak karmię ja jogurtem naturalnym (najlepiej z lodowki:confused:). Twarozek robie jej sama z mleka pasteryzowanego.
Kaszki bardzo lubi. Najbardziej do tej pory smakowala jej mleczno-ryzowa z malinami nestle, do ktorej dodaje jej jednego pokruszonego miskopta. Dzisiaj kupilam jej Bobovity mleczno-pszenną z tartymi sucharkami, zobaczymy ja jej podejdzie:tak:

Renee u mnie łatwo dostępna każda kaszka bobovity, mów jakie smaki to Ci podeślę;-)
dominique a może Pszczoła woli widelcem:-) fajnie, że ma taki apetyt, no i jak Ci się chce takie cuda wymyślać:-D

reklama
dominique- widze że ty jakieś bardziej wymyślne dania robisz małej, podeslij no jakieś pomysły bo mi się wena kończy:no:

Do góry