reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Ja ugotowałam zupke raz i Kinga nią pogardziła - kucharka ze mnie kiepska i nie lubie gotować, wiec ciagle lecimy na słoiczkach. Ale mam inny problem z Kingą - podaje jej słoiczki dla starszych niemowlaków, takie o mniej papkowatej konsystencji - i za chiny nie chce ich jeść. Po dwóch, góra trzech łyżeczkach, ma odruch wymiotny i nie otwiera buziaka. Ale jak jej podam zaraz jedzonko całkowicie rozpapkowane, to spałaszuje cały słoik. Kurcze nie wiem co robić, nie mogę jej przegłodzić, bo ona bardzo niewiele przybrała na wadze ostatnio, a nie chcę dawać ciągle dziecku papek:confused:

moze akurat trafilas na sloiczek z obiadkiem ktory nie lubi Kinga, u nas tak bylo, gdy podalam obiadek z ryzem.....

reklama
Niestety Redaktorka - próbowałam różnych i tych rzadszych i gęściejszych i jak tylko są jakieś kawałki typu ryż czy ziemniaki w kostce czy marchewka grubsza to koniec - pluje ile wlezie, a jak podam nieraz te same składniki tylko zmielone na papkę - to zjada bez mrugnięcia okiem. Nie wiem czemu tak:baffled:

sandra a dlaczego nie dajesz cebionu multi? odsawia sie juz?
mi pediatra kazal dawac 3 kropelki d3 i 10 kropli cebionu multi
Kurcze nie za dużo:eek: , ja daje małej 3 kropelki Cebionu multi i dawałam 1 wit.D3-zalecenia jedego lekarza, jak poszłam do innego, to mi kazał D3 w ogóle odstawić bo w Cebionie multi jest już D3, więc żeby nie przesadzić.

Kurcze nie za dużo:eek: , ja daje małej 3 kropelki Cebionu multi i dawałam 1 wit.D3-zalecenia jedego lekarza, jak poszłam do innego, to mi kazał D3 w ogóle odstawić bo w Cebionie multi jest już D3, więc żeby nie przesadzić.

u mnie podobnie jak u sandry cebion do 10 kropel dziennie i wit D3 2 kropelki...

kasia- a co do tych papkowatych zupek, moja julia tez ich nie chce:no::no: wypróbowałam wszystkie smaki (te od 7 miesiąca) i nic jej nie odpowiadało... próbowałam tez rozcieńczania z tymi zwykłymi zupkami, z puree... i dupa... więc powróciłam do gładkich konsystencji (narazie:-p)

Piotruś też nie chce jeść tych dań rozdrobnionych, woli papki. Może to wynika z tego, że on wciąż nie ma zębów a to trzeba jednak trochę gryźć :confused:

aha, młody zjada na obiad 1,5 słoiczka 150 g czyli jakieś 220 g

sandra a dlaczego nie dajesz cebionu multi? odsawia sie juz?
mi pediatra kazal dawac 3 kropelki d3 i 10 kropli cebionu multi

a co do zoltka ja juz daje Lenie pol co drugi/ trzeci dzien, jak mi sie przypomni

i tez lece na sloiczkach;-)

mam jeszcze pytanie z innej beczki: ile Wasze dzieci pochlanieja jedzonka na obiadek, bo dla mojej corci duzy sloiczek to za malo, musze jej jeszcze dokladac, a tak teraz trabia o otylosci u dzieci:szok:

Zuza, my dawalysmy 1 kropelke D3 i 5 kropelek Cebionu jak mala jadla tylko mleko (i tak wzbogacone w witaminy). Jak zaczela wcinac kaszke 2 razy dziennie, sloiczki i dalej mleko to pediatra powiedziala, ze Cebion mozna odstawic i dawac tylko D3 raz dziennie.
Zuza, a to 10 kropli Cebionu to nie za duzo??? :szok:

Co do jedzonka to Sara srednio zjada 2 male sloiczki, chociaz jak jest bardzo glodna to 2 duze tez zje. Mniej wiecej zjada ok. 250 - 300g na obiad.

Majka, na szczescie wcina zupki z drobinkami, ostatnio tez wolala rozdziabanego widelcem banana niz bananowy mus ze sloiczka:happy:

Kasia, Ewa, a to leniuszki z Waszych dziewczyn, nie chca memlac zupki....

dziewczyny nie wiem czy to za duzo czy nie, tak mi lekarz kazal, mowi ze ona jest duza i to ma sie gdzie wchlonąc, coz mam nadzieje, ze wie co mowi

chyba co pediatra to inne zalecenia my podajemy cebion 5kropel a d3 2 krople:confused:
ile razy na tydzień podajecie zupkę z mięskiem, bo ja ostatnio chyba przesadziłam i mała jadła prawie codziennie:baffled:

reklama
Do góry