reklama
Ewcik Dzieki :-) tez tak kombinowala ale wolalam sie upewnic.
Idziu cos mi sie w takim razie pokrecilo bo myslalam ze to Ty o tym jajku wlasnie pisalas.Ale teraz mi sie przypomnialo ze to o wiek podawania bialka chodzilo...bo mialam watpliwosci a ty je rozwialas
Za tem od jutra dzialam z zoltkiem.Zobaczymy jak pojdzie?
Idziu cos mi sie w takim razie pokrecilo bo myslalam ze to Ty o tym jajku wlasnie pisalas.Ale teraz mi sie przypomnialo ze to o wiek podawania bialka chodzilo...bo mialam watpliwosci a ty je rozwialas
Za tem od jutra dzialam z zoltkiem.Zobaczymy jak pojdzie?
ja tez pewnie za kilka dni dodam zoltko ale najpierw chce wprowadzic jakies nowe owoce bo to co sie teraz dzieje to masakra - wszedzie jablko w sloiczkach ... ale zeby nie bylo - jabluszko podane w calosci do raczki jest przepyszne
Hej,
Może napiszę coś o Miłoszku, tak naprawdę dziewczyny, to go nie znacie!
Miłek ma już 7,5 miesiąca. Sporo je już pokarmów stałych: zupa lub danie z Gerbera(taka mu smakuje) - słoik 190 ml., kaszka Hippa (Jego wybór) - ok. 180 ml. (gęste, podane łyżeczką), niekiedy deserek - z tym jest trochę gorzej, nie bardzo mu to smakuje (ale z Gerbera z jogurtem od czasu do czasu zje), biszkopty, chrupki kukurydziane, bananek (gryziony i połykany - mamy już cztery zęby), chlebek z masełkiem (wiem, że to grzech, ale nie jest alergikiem i lekarka nie zakazała podawania Mu, bo świetnie sobie gryzie i połyka). Najważniejsze, że chce jeszcze cycusia.
Nie przeglądałam jeszcze wszystkich wątków, wybaczcie mi, będę nadrabiała zaległości. Może podsuniecie mi od czego mam zacząć???
Może napiszę coś o Miłoszku, tak naprawdę dziewczyny, to go nie znacie!
Miłek ma już 7,5 miesiąca. Sporo je już pokarmów stałych: zupa lub danie z Gerbera(taka mu smakuje) - słoik 190 ml., kaszka Hippa (Jego wybór) - ok. 180 ml. (gęste, podane łyżeczką), niekiedy deserek - z tym jest trochę gorzej, nie bardzo mu to smakuje (ale z Gerbera z jogurtem od czasu do czasu zje), biszkopty, chrupki kukurydziane, bananek (gryziony i połykany - mamy już cztery zęby), chlebek z masełkiem (wiem, że to grzech, ale nie jest alergikiem i lekarka nie zakazała podawania Mu, bo świetnie sobie gryzie i połyka). Najważniejsze, że chce jeszcze cycusia.
Nie przeglądałam jeszcze wszystkich wątków, wybaczcie mi, będę nadrabiała zaległości. Może podsuniecie mi od czego mam zacząć???
Tak, Miłek sporo już zajada - z jednego się cieszę, że chce jeść inne pokarmy oprócz cyca.
Naczytałam i nasłuchałam się o dzieciach, które nie uznawały nic oprócz piersi. Na szczęście ja nie mam takiego problemu.
Dziś lub jutro ugotuję mu kisielek i podam z biszkoptami, które już bardzo ładnie je.
Naczytałam i nasłuchałam się o dzieciach, które nie uznawały nic oprócz piersi. Na szczęście ja nie mam takiego problemu.
Dziś lub jutro ugotuję mu kisielek i podam z biszkoptami, które już bardzo ładnie je.
zuzia1
Moje dzieciaczki-cudaczki
Maarta - ja jeszcze groszku nie dawałam, ale znalazłam taki przepis:
Zupa krem z zielonego groszku - Przepisy dla dzieci eDziecko Gazeta.pl
Zupa krem z zielonego groszku - Przepisy dla dzieci eDziecko Gazeta.pl
reklama
Sama do zupki nie dawałam (gotuję tylko w weekendy, albo gdy jestem w domu), ale podawałam Miłkowi Misiowy ogródek ziemniaki, marchewka, groszek.
Może na początek dodaj trochę koncenratu pomidorowego i zrób maluszkowi pomidorówkę (ale daj niewiele) - zawsze to jakaś odmiana.
Ja Miłkowie podawałam już żółtko jaja do zupki.Bardzo mu smakowało.
Jemu zresztą wszystko smakuje.
Może na początek dodaj trochę koncenratu pomidorowego i zrób maluszkowi pomidorówkę (ale daj niewiele) - zawsze to jakaś odmiana.
Ja Miłkowie podawałam już żółtko jaja do zupki.Bardzo mu smakowało.
Jemu zresztą wszystko smakuje.
Podziel się: