reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Żółtko zostało wciągnięte, wraz z całą michą indyka z brokułami. Chyba mojemu dziecku wraca apetyt, bo dzisiaj już bardzo dużo zjadł:-). A dzisiejszy obiadek dla niego wyszedł tak dobry, że zjadłam wszystkie resztki:zawstydzona/y::cool2:.
No to teraz czekamy na efekty, jestem dobrej myśli:tak:.

reklama
Taki obiadek też bym wciągnęła (tym bardziej, że głodna jestem ;p )

Trzymam kciuki za brak alergii :)

I wcięło mi połowę posta:wściekła/y:

Karolinka bardzo lubi chlebek :-) a co do mleczka to od niedawna pije modyfikowane (1,5 tyg) i też musi dostać ok.6 rano potem na noc ok 22 i czasem niestety w nocy. Poza tym dwie porcje kaszki mleczno-ryżowej (rano i wieczorem).

Dziś jeszcze nie jadła obiadku bo odsypia nockę (mało spała i ja też z powodu katarku :sick: :sick: :sick: )śpi już ponad 2 godziny co do niej niepodobne.

https://www.babyboom.pl/forum/www.t...jaDieta.pl - Serwis prowadzony przez dietetykIza - akurat dzisiaj obiadek tak wcześnie nam wypadł, normalnie jest ok.13.00.
Chyba moje dziecko wraca do normy z jedzeniem, bo dzisiaj było już:
ok.7.00 mleko 200 ml
9.30 Sinlac 160 ml
11.30 Indyk z brokułami i żółtkiem (cała micha, czyli ok. 200 ml, na oko;-))
14.45 rosołek z ziemniaczkami i kaszką kukurydzianą, sok
a wszystko to znikało w oka mgnieniu, więc chyba apetyt mu wraca:tak:.

Ja przenno ryzowa bobovity daje ;-).A robie tak 70% ryzowej bananowej i 30% przennej bananowej. W przyszlym tygodniu jesli nic sie nie pojawi bede podawac na zmiane.Jednego dnia przenna drugiego ryzowa.:tak:

reklama
BUBA ale ona jest bezmleczna czy na modyfikowanym???
Już znalazłam i wszystko wiem... Joaśka, faktycznie, mnie się pomyliło... ale Nestle fajną znalazłam, tą 8 zbóż. Może spróbuję?

Do góry