reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

reklama
A u nas coraz gorzej... Ja nie wiem już co robić. Pewnie coś przegapiłam i będę teraz mieć potworne kłopoty żeby Olka nauczyć normalnie jeść. :zawstydzona/y::-:)-:)-:)-:)-:)no: BUBA! Nie drażnij rekina!!! :szok:;-) Jak czytam Wasze rewelacje o stałym jedzeniu to mi się płakać chce. Jesteśmy w polu totalnie! Ech a ja się niby chwalę, że modyfikowane mleko wprowadzam, wstyd! Zacofana jakaś jestem i wogóle... Chyba przestanę się wychylać...

Irlandia - powoli, powoli. Nie możesz się poddawać. Nie od razu u naszych dzieci wszystko lądowało w buzi, poza tym, dzieci nie wszystko lubią, a już na pewno nie wszystkie dzieci jedzą same. Trzeba być cierpliwym.

Irlandia nie poddawaj się,Victor już jakiś czas ma 8 ząbków a dopiero niedawno przestałam miksować bo mi pluł wcześniej i się krztusił.U nas pomogły odwiedzinki u mojej siostry bo napatrzył się jak kuzynka je i stał przy niej jak jadła i karmiłyśmy oboje na raz.Na początku mówiłam "Blond" nie dawaj mu bo on się krztusi takimi kawałkami a ślicznie wtedy zjadł i od tamtej pory papa miksowanie.Może niech ktoś inny sprubuje Ola nakarmić u nas podziałało bo u mnie to pluł krztusił się i wykręcał.

Vici ma rację, może niech Olka ktos inny nakarmi?! Irlandia trafił Ci sie niejadek, niektórzy tak mają:-)

Irlandia Kochana,pomalutku,pomalutku a nim sie obejrzysz Olo bedzie wcinal schaboszczaka.U was kochana z racji nietolerancji pokarmowej Ola moze to troszke inaczej wygladac.Moze byc bardziej wrazliwy.No bo wyobraz sobie kochana jakbys byla na jego miejscu i mamaunia czy babaunia serwowaly by Ci ze szczerego serca i milosci roznostki-pysznostki a ty po nich albo swedzoaca wysypka albo sraczka-galopka albo skret kiszek to nie taka chetna i garta bylabys do jedzonka prawda ;-)
I mysle ze Vici ma duzo racji sprobuj aby ktos inny podsuwal mu kaski.A najlepiej zeby poprzebywal z rowiesnikami wtedy w mig zalapie.no bo jak tu nie sprubowac skoro laska czestuje chrupkiem czy marchewka ;-)
Franek tak nauczyl jesc pokarmy stale swoja 10-cio miesieczna przyjaciolke :-) wiec metoda sprawdzona.Ale oczywiscie musisz czuwac i na poczatek niech siemracza produktami miekkimi tzn.flipsik,panan,miekka gruszka bo wrazie zaksztuszenia maluch sobie latwiej poradzi z miekka materia.

a Antek wczoraj dostał z gerbera deser z kawałkami mango, mi za bardzo smakował ale Mały się zajadał:-) mam jeszcze taki tylko z ananasami, tez mu dam:-)

Byłam dzisiaj u doktorki Antosia podpytac o ta jego skaze, w zasadzie juz nie ma sladu po skazie ale nie pozwoliła nam wprowadzac nabiału, jogurtów i kazała z glutenem wstrzymac sie do ukonczenia roczku. Powiedziała, ze lepiej sie wstrzymac bo wtedy bardziej prawdopodobne ze szybciej wyrośnie z alergii. Pozwoliła dac żóltko ale ostrożnie no i podawac juz wieprzowinkę:-)

reklama
Jasne, że lepiej poczekać.

A mam pytanie, czy któraś z Was wprowadzała Waszym 11-miesięczniakom całe jajko?
Któraś robiła chyba jajecznicę.
Ostatnio czytałam o tym, że wprowadzania białka jaj się przesuwa się

Do góry