reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Papajka U U nas smok zostal dawno wyeliminowany ale ktoregos dnia maly wygrzebal sobie gdzies w kacie jakiegos staruszka i sie nim zaczal bawic :-D :-D :-D :-D :-D ma go czasem czasem nie ale bardziej bawi sie nim w raczce niz w buzi i pozwalam mu na te zabawy bo jak zrobilam testa i na dwa dni schowalam smoka to nawet tego nie zauwazyl.zatem poki wklada go buldogom do paszczeki a nie sobie zeby sie uspokoic niech sie bawi ;-)Nasze posilki od poczatku byly lyzeczkowe ,kaszka,zupka a mleko z niekapka.No chyba ze ustnik sie rozwalil to przez chwile maly doil butle.Ale tak jak widze nie bylo roznicy jak dostal spowrotem niekapka.Ucze go juz pic tez z normalnego kubka.Narazie testujemy na wodzie :-D :-D :-D co do potrzeby ssania to wlasnie tak kolo roku jest najlepszy moment aby pozegnac smoka i butle.Potem ponoc jest coraz trudniej....
Irlandia no to rzeczywiscie Olo nie je tak duzo.Hmm....

reklama
Buba - wprowadziłaś już żółtko:confused:. My dzisiaj dostaliśmy "zezwolenie" od pediatry. Możemy dawać co drugi dzień po łyżeczce. I tak przez dwa tygodnie. Jak nic się nie będzie działo, to może dostawać więcej.
Irlandia - nie przejmuj się, Olkowi pewnie wkrótce się odmieni i będzie jadł też inne rzeczy. Dzieci mają różne swoje dziwactwa, które nam dorosłym czasem ciężko zrozumieć:baffled:.

a ile to jest łyżeczka żółtka? Pół żółtka?

My za niedługo będziemyjeść całe żółtko :) Szkoda, bo bardzo mi pasowało zjadanie 3/4 jajka ;p A tak zostanie mi samo białko po Jagodzie

a ile to jest łyżeczka żółtka? Pół żółtka?
He, he, też nie wiem. Zależy od wielkości łyżeczki i samego żółtka;-):-D:-D:-D.
A tak poważnie, to troszkę mam stracha dawać mu to żółtko. Ale jak nie spróbujemy, to się nie przekonamy, czy ma alergię, czy nie:baffled:. Jutro pierwsza próba:tak:.

Zuzia1 my raz dalismy zoltko i narazie nie daje. Maja w tym samym czasie podjadala banany i sie pokazaly jej sie zaczerwienione poliki i przestalam dawac. Odstawilam wtedy wszystko co bylo podejrzane i nic. Wiec od wczoraj daje jej do "testowania" gluten. Jak nic sie nie zmieni to wyprobujemy bialko itd.... moze teraz cos wyjdzie.

Ja już bardzo dawno wprowadziłam małej żółtko, za pierwszym razem miała malutką wysypkę (kilka czerwonych kropek na buzi) ale zeszło jej i od tej pory nić. Czytałam że już w tym miesiącu można wprowadzić całe jajko, próbowałam jajeczniczkę ale nie chciała jeść, omlet też jej nie smakował.

reklama
Do góry